L’IMO de Lleida engega un nou programa ocupacional

 L’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) de l’Ajuntament de Lleida ha posat en marxa el programa d’inserció laboral ‘Lleida, ciutat amable’, l’IMO ha contractat sis persones aturades i ha prioritzat els perfils de joves i majors de 45 anys. Integren una brigada de servei, amb una coordinadora i un cap de servei, que treballa des de l’octubre duent a terme petits treballs a l’espai públic. 

El programa combina la inserció laboral i la formació, ja que els operaris fan aquest aprenentatge al carrer amb les diferents actuacions que efectuen arreu de la ciutat, segons ha destacat l’alcalde Miquel Pueyo. “La primera missió és que es formin i agafin experiència però, a la vegada, resolen petits incidents i així estan fent una ciutat més amable”, ha afirmat. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que és un projecte que “pretén actuar en l’urbanisme del dia a dia” i que “s’anirà desplegant per tots els barris de la ciutat, actuant en aquells punts on es detectin incidències“. En aquest sentit, ha fet una crida als veïns a utilitzar l’aplicació Appunta que té la Paeria per notificar incidències a l’espai públic. 

“Molts cops la ciutat, i ho hem intentat revertir els darrers anys, es pensava molt en tallar la cinta i fer grans projectes però que va deixar molts cops de banda l’urbanisme del dia a dia, des de la vessant del manteniment, la neteja i la jardineria de l’espai públic”, ha dit Postius. “L’objectiu és tenir una ciutat estigui en millors condicions, més amable i més còmoda, i això depèn de tots, dels mitjans públics, però també de l’actuació cívica per part del conjunt de ciutadans”, ha afegit. 

“Tot i que el programa porta pocs dies, els primers resultats són molt positius”, ha afirmat  el regidor d’Ocupació i president de l’IMO, David Melé. S’ha començat amb sis operaris però des de l’IMO treballen per ampliar aquesta xifra a través d’altres programes que té en marxa l’Institut Municipal d’Ocupació ‘Salvador Seguí’, alguns finançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). El programa ‘Lleida, ciutat amable’ té un any de durada, en principi, però des la Paeria han expressat la voluntat de per donar-li continuïtat, segons ha dit Melé.   

Un dels operaris contractats és el David. Feia tres mesos que estava a l’atur i veu el projecte com una “gran oportunitat” i “no només per treballar, sinó de poder-ho fer per a Lleida”. “El nostre objectiu és fer una Lleida millor i treballar per a tots els ciutadans de la ciutat i que aquesta tingui una bona imatge”, ha explicat.