Edició 2020

Primeres imatges de la neu de tardor al Pirineu

  • octubre 7, 2018
  • 4 min read

La primera nevada de la tardor arriba al Pirineu | Météto Pyrénées

 

Les previsions no han fallat i aquest diumenge estem veient la primera nevada de la temporada al Pirineu. En general és una nevada anecdòtica, però aquestes últimes hores ja s’ha vist nevar inclús per sota dels 2.000 al Pirineu de Lleida, on zones com ara el port la Bonaigua han quedat ben emblanquinats. També a Andorra i a les cotes més altes de la resta del Pirineu. La previsió és que la neu baixi de cota i caigui a més punts de la serralada.

 

La neu no ha provocat ni molt menys problemes i fins ara s’han registrat al voltant de 2 centímetres a les zones altes del Pirineu de Lleida. No obstant, les imatges que han deixat els primers xàfecs de neu de la tardor són espectaculars, ja que feia molts mesos que no es veia emblanquinada la zona després de l’estiu.

 

Aquestes són les imatges de la neu que alguns usuaris han compartit per les xarxes socials:

 

La neu també arribarà al Pirineu de Girona

Fins ara, només s’ha vist nevar a les cotes més altes del Pirineu, però especialment al nord de Lleida, on la cota ja ha baixat força aquesta nit i s’ha situat al voltant dels 2.000 metres. La tendència serà que, amb l’entrada d’aire molt més fred, les temperatures segueixin baixant i també la cota de neu.

 

Es preveu que aquesta tarda i vespre, just quan els ruixats es reactivaran a molts punts del Pirineu i del nord-est, la cota es mogui al voltant dels 1.900 metre al Pirineu de Girona i els 1.700 al de Lleida, fins i tot per sota de forma puntual. Uns xàfecs de neu que seran poc importants en general, si bé localment es poden acumular fins a 10 centímetres.

 

La tardor arriba de cop amb vent, xàfecs i més fred

El temps ha canviat radicalment aquest diumenge a molts punts, com a Roses

El temps ha canviat radicalment aquest diumenge a molts punts, com a Roses | Heidi Socías

 

El front que ens ha creuat aquest diumenge a la matinada ha obert la porta a un canvi important de temps amb l’arribada de l’ambient de plena tardor. Les temperatures avui quedaran clarament més curtes que dies anteriors amb màximes que, en general, es mouran entre els 18º i els 23º, més altes a Tarragona i clarament més baixes al Pirineu. Les mínimes es donaran en molts casos al final del dia. 

 

El sol dominarà a Lleida i Tarragona amb vent de mestral que bufarà amb força a les comarques tarragonines, on ja s’ha registrat alguna ràfega al voltant dels 100 km/h. Els ruixats aniran a més a la tarda entre Barcelona i Girona, on els intervals de núvols hi seran freqüents durant tot el dia. Alguna tempesta pot ser intensa. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activades alertes avui per fortes pluges i vent.  

 

Mapa d'avisos per aquest diumenge

Mapa d'avisos per aquest diumenge | Meteocat

 

Sobre l'Autor

Xavi Segura

Xavi Segura Lorrio. Licenciado en periodismo en la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) y especializado en meteorología en el Centro de Investigación Aplicada en Hidrometeorología (CRAHI) de la UPC. Ha trabajado como meteorólogo en RAC1 y 8TV, entre otros, y también ha sido corresponsal por el Diario Ara, Ràdio4/RNE o agencia EFE, entre más medios. Actualmente es el responsable de El Tiempo en España, canal de meteorología de España Diario   Mi Linkedin | Mi Twitter | Mi E-mail de contacto

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.