No et perdis la visita de la il·lustradora Cristina Daura a CaixaForum Lleida

La il·lustradora Cristina Daura, compartirà el dimecres 22 de febrer, a les 19 h, a CaixaForum Lleida amb els espectadors el seu univers pictòric surrealista i explicarà la perspectiva que té sobre la feina, i també els encerts, els errors, els descobriments i els desigs que configuren la seva trajectòria. La seva visió gràfica del món l’ha portat a treballar amb mitjans com El País, The New York Times, Die Cenit, Penguin Books o Blackie Books. La sessió serà presentada per Xavi Menós, fotògraf, creador de continguts digitals i col·laborador habitual del diari Segre. Ha creat continguts digitals per a Shakira, Coldplay, l’escriptora Elvira Lindo i l’editora de moda Nina García.

L’activitat forma part del cicle Trobades amb…, una proposta amb un format trencador, basat en converses íntimes en un ambient informal que permeten descobrir les trajectòries professionals i els processos creatius d’artistes de diverses disciplines. Una oportunitat per conèixer de primera mà les motivacions que donen lloc a projectes culturals que despunten en l’escena actual. A més a més, Trobades amb… Cristina Daura forma part de les activitats paral·les que s’han programat en el marc de l’edició d’enguany d’ANIMAC.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Cristina Daura

Cristina Daura és, avui dia, una de les il·lustradores més reconegudes. CaixaForum. Després de passar-se moltes hores a l’estudi dibuixant per a fanzins i altres publicacions, llegint còmics, ballant o mirant sèries, Daura ha creat un estil amb una personalitat molt marcada. Els colors vius i el seu univers surrealista fan que les seves peces es reconeguin fàcilment. La seva visió gràfica del món l’ha portat atreballar amb mitjans com El País, The New York Times, Die Cenit, Penguin Books o Blackie Books.

 

El cicle continuarà amb l’artista Yago Hortal el 16 de març. El pintor, convertit en un dels artistes més destacats de la seva generació, explicarà el seu particular procés creatiu, de cromatismes intensos, traç elèctric i aspecte vital.

 

El dijous 20 d’abril serà el torn de l’artista audiovisual Christian Flores, que posarà sobre la taula de quina manera el procés de reflexió forma part de les seves creacions humorístiques i virals. Amant del surrealisme i l’absurditat, entre els seus referents podem trobar Miguel Noguera i El Mundo Today, però també Rosalía, Yung Beef o Brays Efe.

Tancarà el cicle el duo de còmics i guionistes Xavi Daura i Esteban Navarro, més coneguts com a Venga Monjas, el 16 de maig. Aquest duo protagonitzarà una trobada en què explicaran com s’han arribat a posicionar com un grup humorístic de referència en la comèdia absurda espanyola.

 

Toles les sessions seran presentades per Xavi Menós, fotògraf, creador de continguts digitals i col·laborador habitual del diari Segre. Ha creat continguts digitals per a Shakira, Coldplay, l’escriptora Elvira Lindo i l’editora de moda Nina García. Aquest innovador cicle és una aposta de la Fundació “la Caixa” per la cultura més innovadora i creativa dirigida a un públic inquiet, una forma contemporània d’acostar-se al coneixement i a la creació cultural.