Ilerda Serveis augmenta la facturació un 22%

Pla general de la nau d'Ilerda Serveis al polígon Els Frares de Lleida

Pla general de la nau d'Ilerda Serveis al polígon Els Frares de Lleida | LleidaDiari.cat

 

L'empresa lleidatana Ilerda Serveis, líder al sector de la neteja professional a Lleida, Tarragona i Osca, celebra trenta anys amb un augment de la facturació del 22% (el 2017 ja va créixer un 12%) i amb la previsió de tancar l'actual exercici amb unes vendes de 4,2 milions d'euros. Ilerda Serveis atribueix, en part, aquest creixement, a la seva consolidació en el sector hoteler. La firma s'ha expandit a Lleida, Tarragona (on ha ampliat la seva influència fins a l'Eix de l'Ebre) i a Barcelona, on ha incorporat vint hotels i ha recuperat Interserve, un dels seus clients principals, que gestiona grans infraestructures aeroportuàries i ferroviàries.

 

D'aquesta manera, Ilerda Serveis és present als aeroports del Prat i Reus i als trens d'alta velocitat que cobreixen el trajecte Barcelona-Madrid. Amb aquest posicionament al sector hoteler, Ilerda Serveis ja suma més d'una cinquantena d'establiments a l'àrea metropolitana de Barcelona. Entre les cadenes amb les quals treballa, destaquen H10, Expo Hoteles, Accor, Holiday Inn, Sansi, Travelodge, Ibersol, Acta Hoteles i Santos Hoteles. Segons el conseller delegat de la companyia, Marc Cerón, l'increment de l'activitat al sector hoteler ha fet que una cadena d'aquest àmbit sigui el seu principal client. Cerón ha explicat que «la facturació ha crescut perquè l'estratègia iniciada amb la crisi, basada en l'expansió cap a Tarragona i en la creació d'una línia de productes destinada a la indústria alimentària, ha sigut positiva» i ara l'empresa «recull els fruits d'aquesta planificació».

 

El restaurant Teresa Carles també es client de la firma lleidatana

La implantació d'Ilerda Serveis al sector agroalimentari es constata, entre altres, amb la seva presència a les noves instal·lacions de la firma Teresa Carles a Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell), un dels clients més recents de la firma. A més, la companyia també s'ha posicionat en altres empreses formatgeres i càrnies de Lleida. Marc Ceron ha destacat que «la indústria alimentària ens accepta i ens té en compte com un proveïdor global de productes de neteja professional». Un altre dels salts que ha fet Ilerda Serveis enguany ha estat la recuperació d'Interserve, que permet que tot el paper higiènic dels trens d'alta velocitat que cobreixen el trajecte Barcelona-Madrid els hagi distribuït l'empresa familiar lleidatana. Ilerda Serveis també facilita aquests mateixos productes de neteja industrial als aeroports del Prat i Reus.

Pla mitjà del conseller delegat d'Ilerda Serveis, Marc Cerón

Pla mitjà del conseller delegat d'Ilerda Serveis, Marc Cerón | LleidaDiari.cat

 

 

Amb la recent ampliació de la nau del polígon els Frares de Lleida, Ilerda Serveis ha consolidat el seu posicionament com empresa de referència del seu àmbit a Lleida durant l'última dècada, fet que s'ha accentuat en els darrers quatre anys. Cerón ha explicat que «les noves instal·lacions tripliquen la capacitat d'emmagatzematge de les anteriors i ofereixen un millor espai per a les nostres activitats». Aquestes accions han anat acompanyades de millores de funcionament, gestió i eficiència en els departaments de servei tècnic i comercials de l'empresa. La diversificació és una de les eines que ha utilitzat Ilerda Serveis en els darrers anys i que li ha permès créixer de forma sostinguda. De fet, el seu pla estratègic preveia assolir una facturació de 5 milions d'euros l'any 2020, xifra que segurament aconseguirà abans, segons Cerón. En el darrer any, la companyia ha incorporat quatre persones (un comercial, una administrativa i dues al departament logístic), que ha fet que la plantilla passi de 21 a 25 treballadors.

 

Marc Cerón ha concretat que el procés de consolidació s'ha realitzat en diversos territoris i sectors. Per una banda, a la zona turística de la Costa Daurada, iniciant l'expansió també cap a l'Eix de l'Ebre (Flix, Móra d'Ebre, Ascó i Tortosa) i a Lleida, gràcies a la desaparició de dues empreses importants del sector de la distribució de productes de neteja. A més, també s'ha implantat en àmbits com són els de l'automoció, la restauració, el turisme de neu, les companyies de neteja o l'alimentació.