
La Festa Major de l’Institut d’Estudis Ilerdencs omplirà el pati de la institució una gran varietat d’activitats culturals i lúdiques amb el públic familiar com a gran destinatari i amb l’objectiu d’obrir l’IEI a la ciutadania.
[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]
El programa s’ha presentat aquest divendres al Pati de l’IEI en un acte que ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, i del director de l’IEI, Joanjo Ardanuy.
La festa major es desenvoluparà els dies 24 i 31 de juliol, i el 7 i el 14 d’agost, sempre en dissabte i en doble sessió, al matí i a la tarda. Joan Talarn l’ha presentat com «una nova acció de l’IEI» que serà «impactant» i tindrà «una bona acollida entre la ciutadania».

Gran varietat d'activitats
La festa major s'inaugurarà el dijous 22 de juliol amb el pregó de la Festa major, amb Campi qui Pugui i la banda Bsumeta, en un acte que inclourà la presentació dels gegants de la casa. La jornada es retransmetrà en directa a Lleida Televisió així com les activitats.
Dissabte 24 serà el torn, al matí, de l’animació infantil amb JAM i l’espectacle ‘Le Petit Théâtre Ambulant', i al vespre, amb un ball de tarda amb Bruixa Express. El dissabte 31, al matí hi haurà animació infantil amb Nopatiskos Teatre i ‘Passem una estona’, i al vespre un ball de tarda amb A Kontra Korrent.
D'altra banda a l’agost, el dissabte 7 començarà amb un concert electrònic amb Nølah_Live i acabarà amb l’animació infantil ‘Contes i trifurques’, a càrrec de SAC Espectacles. La Festa Major de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acabarà el dissabte 14, al matí amb l’obra familiar ‘Quimera’, de La Guilla Teatre, i al vespre amb el ball de tarda amb MI&ME.
Tots els actes seran gratuïts amb aforament limitat i respectant les distàncies. A més, s’observaran totes les normatives del Procicat i protocols anti-Covid vigents en el moment de la celebració de l’acte.
A més a més, es posa en marxa una nova iniciativa per convidar tothom a creuar la porta de l’edifici i descobrir el Pati, un espai que es vol obert a la ciutadania i on tothom s’hi pugui trobar a gust i se l’acabi fent una mica seu. Joan Talarn ho ha explicat tot dient que «a l’IEI m’agrada anomenar-lo la regidoria de Cultura del territori, i si alguna cosa saben fer les regidories de cultura dels nostres pobles és organitzar festes majors».