L’Institut d’Estudis Ilerdencs convertirà el Pati en un envelat per la seva Festa Major

La Festa Major de l’Institut d’Estudis Ilerdencs omplirà el pati de la institució una gran varietat d’activitats culturals i lúdiques amb el públic familiar com a gran destinatari i amb l’objectiu d’obrir l’IEI a la ciutadania. 
 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

El programa s’ha presentat aquest divendres al Pati de l’IEI en un acte que ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, i del director de l’IEI, Joanjo Ardanuy.
 

La festa major es desenvoluparà els dies 24 i 31 de juliol, i el 7 i el 14 d’agost, sempre en dissabte i en doble sessió, al matí i a la tarda. Joan Talarn l’ha presentat com «una nova acció de l’IEI» que serà «impactant» i tindrà «una bona acollida entre la ciutadania».

 

L’Institut d’Estudis Ilerdencs convertirà el Pati en un envelat per la seva Festa Major

L'Institut d'Estudis Ilerdencs convertirà el Pati en un envelat per la seva Festa Major | Lleidadiari.cat

 

Gran varietat d'activitats

La festa major s'inaugurarà el dijous 22 de juliol amb el pregó de la Festa major, amb Campi qui Pugui i la banda Bsumeta, en un acte que inclourà la presentació dels gegants de la casa. La jornada es retransmetrà en directa a Lleida Televisió així com les activitats.
 

Dissabte 24 serà el torn, al matí, de l’animació infantil amb JAM i l’espectacle ‘Le Petit Théâtre Ambulant', i al vespre, amb un ball de tarda amb Bruixa Express. El dissabte 31, al matí hi haurà animació infantil amb Nopatiskos Teatre ‘Passem una estona’, i al vespre un ball de tarda amb A Kontra Korrent.

D'altra banda a l’agost, el dissabte 7 començarà amb un concert electrònic amb Nølah_Live i acabarà amb l’animació infantil ‘Contes i trifurques’, a càrrec de SAC Espectacles. La Festa Major de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acabarà el dissabte 14, al matí amb l’obra familiar ‘Quimera’, de La Guilla Teatre, i al vespre amb el ball de tarda amb MI&ME.
 

Tots els actes seran gratuïts amb aforament limitat i respectant les distàncies. A més, s’observaran totes les normatives del Procicat i protocols anti-Covid vigents en el moment de la celebració de l’acte. 
 

A més a més, es posa en marxa una nova iniciativa per convidar tothom a creuar la porta de l’edifici i descobrir el Pati, un espai que es vol obert a la ciutadania i on tothom s’hi pugui trobar a gust i se l’acabi fent una mica seu. Joan Talarn ho ha explicat tot dient que «a l’IEI m’agrada anomenar-lo la regidoria de Cultura del territori, i si alguna cosa saben fer les regidories de cultura dels nostres pobles és organitzar festes majors».