La idea d’un possible toc de queda a Catalunya agafa força en el Govern, segons un expert

Pla general de la Via Laietana de Barcelona sense cotxes i amb persones fent un passeig, fent esport o passejant el gos

Assegura que és una de les maneres d'evitar que es realitzin trobades socials en l'àmbit privat | Catalunya Diari

Arriben veus de possibles noves mesures encara més restrictives. Està clar que la població ja s'ensuma cap a on estem anant, ja que estem vivint una espècie de 'dejavú'. Però alhora sembla que això no pugui tornar a passar, perquè l'economia penja d'un fil. 

 

Tot i això, sembla que el Govern sí que s'estaria plantejant aplicar un toc de queda a Catalunya. Així ho ha explicat el físic de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i un dels experts assessors del Govern en l'àmbit Covid-19, Àlex Arenas, aquest mateix matí de diumenge a Catalunya Ràdio. 

 

Segons Arenas, l'executiu tindria «sobre la taula» aplicar finalment un toc de queda al territori. Això implicaria prohibir que les persones poguessin circular en determinades hores del dia — amb excepcions com treball, emergències… —, és a dir, el mateix sistema que s'està utilitzant ara mateix a França. 

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

Evitar que les trobades socials passin a l'àmbit privat

Tal com ha explicat el físic, després del tancament de bars i restaurants, la vida social ha passat a l'àmbit privat: «Controlar que la gent no es reuneixi a casa d'altres és complicat, no tens un estat policia per saber si això es compleix». D'aquesta manera, el toc de queda seria «una manera indirecta d'intentar evitar trobades privades».

 

Tot i això, Àlex Arenas ha comunicat que aquesta és una mesura que de moment «no es pot descartar», però que alhora espera que «no s'hagi d'arribar fins aquí». També ha assegurat que la millor opció ara mateix per frenar l'expansió del virus és «descarregar la mobilitat del país», tal com s'intenta aconseguir amb l'aplicació del teletreball o la docència online a les universitats.

 

A l'entrevista que Arenas ha concedit a la cadena de ràdio anomenada anteriorment també ha volgut dedicar una estona a l'estat de la sanitat en aquest punt de la pandèmia. Segons ha explicat, el més important és saber en quin estat es troba l'atenció primària, ja que està sent el mur de contenció del virus. En el moment que aquest se sobresurti, arribarà el col·lapse a hospitals i UCIs.