ICV Lleida surt al carrer perquè la ciutadania esculli el candidat a les municipals

ICV Lleida surt al carrer perquè la ciutadania esculli el candidat a les municipals| Redacció – Fotografia: ICV Terres de Lleida

 

Els dos candidats a liderar ICV Lleida, Josep Maria Carles i Eduard Baches, exposaran aquest dijous a les 19.30 hores a la Plaça Ricard Vinyes les seves intencions. Els dies 7 i 8 d’octubre hi haurà urnes al carrer perquè tots els majors de 16 anys puguin votar al candidat, en un procés obert a tota la ciutadania i sense precedents a Lleida.

ICV aposta per un procés de primàries obert perquè és la manera d’aconseguir una plena democràcia interna entre la militància del partit i alhora poder donar veu a la ciutadania. És un dret al que no volen renunciar, que permet que qualsevol persona voti quin és el candidat que optarà a les properes eleccions municipals a arribar al govern de la Paeria. Simplement consisteix en votar en urna per una de les dos candidatures que s’han presentat en el procés durant el termini establert.
 
La ciutadania resident a Lleida i majors de 16 anys podran votar al seu candidat presentat el seu DNI i adreça electrónica. Les urnes estaran ubicades els dies 7 i 8 d’octubre de 10.30 a 19.30 hores a la Plaça de Ricard Vinyes. Mai a Lleida s’ha fet un procés de primàries 100% obert a la ciutadania, on tothom pot votar independentment de si està afiliat o no. Dimarts 8 d’octubre, a les 20.00 hores, a l’Ateneu es farà l’escrutini i es proclamarà el candidat guanyador
 
Intencions de Carles i Baches
Josep Maria Carles: ‘La ciutat per les persones’
Placetes del centre. Programa de rehabilitació i dinamització del Centre Històric a partir de les seves places.
La ciutat creix ordenada i sostenible. Els barris i la nostra horta estan integrats en la vida social, cultural i econòmica de la ciutat.
L’economia al servei de la ciutadania. La justícia social i el creixement sostenible han de ser els nostres objectius per superar l’actual crisi econòmica, també a Lleida.
La ciutat per als vianants i els ciclistes. Aquests tenen la prioritat a la nostra ciutat. El transport públic està al servei de la ciutadania.
L’educació i la cultura per tothom. Els nostres centres educatius públics, la Universitat i la cultura en general, a l’abast de tothom.
Lleida ens escolta perquè tota la nostra ciutadania, siguin quines siguin les seves circumstàncies (edat, sexe, procedència, creences,….) sigui escoltada i consultada.
 
Eduard Baches: ‘Recuperem la dignitat, transformem la realitat!’
Auditoria Pública a la Paeria i una Fiscalitat Digna. Cal una fiscalitat digna i justa per a la realitat econòmica de la ciutat i per això cal conèixer la situació de l’administració.
Municipalització de serveis i Justícia Social. La privatització de serveis públics és l’axioma que el neoliberalisme aplica a la nostra ciutat, per això apostem per la municipalització.
Banca Ètica, Cooperativisme i Economia del Bé Comú: cal ajudar a crear empreses amb valors que fomentin la creació de llocs de treball estables i dignes.
Construïm una Democràcia Participativa. La ciutadania ha de poder proposar mocions al ple de l’ajuntament i defensar-les, així com participar en la confecció dels pressupostos.
Cultura: Necessitem que l’ajuntament es cregui les polítiques culturals de la ciutat, bàsiques per travar una societat cohesionada i lliure. S’han de fomentar les expressions culturals populars i fer-les accessibles a tothom.