ICV i EUiA a Lleida arriben a un principi d’acord per anar junts a les pròximes eleccions municipals

ICV i EUiA a Lleida arriben a un principi d’acord per anar junts a les pròximes eleccions municipals| Redacció – Fotografia: ICV Terres de Lleida

 

Representants d'EUiA i ICV s'han reunit aquest dimarts per tancar un principi d'acord per reeditar el pacte que la coalició ha mantingut a Lleida durant els darrers anys. Tant els representants d'Iniciativa, com els d'Esquerra Unida han estat d'acord amb el gran treball realitzat pel nou equip d'EUiA a la nostra ciutat, i com la seva implicació amb moviments socials, sindicats i teixit associatiu els ha posicionat com un grup de referència en les lluites socials lleidatanes.

A diferència d'altres campanyes, les dues organitzacions han estat d'acord que això s'ha de traduir en major visibilització d'EUiA en tots els aspectes relacionats de la campanya, i tancar un acord programàtic conjunt que suposi donar respostes urgents a les grans necessitats socials que té la ciutat actualment. Desnonaments, atur, serveis públics, mobilitat, medi ambient o cultura, seran temes que treballaran conjuntament per tal d'aconseguir girar la truita a Lleida.
 
L'alcaldable d'ICV per Lleida, Eduard Baches, ha declarat que “EUiA ha estat un exemple d'implicació social a la nostra ciutat i és un orgull i un honor per ICV reeditar aquest pacte, i poder sumar la tradició i experiència d'EUiA a la nostra ciutat, l’empenta, noves idees i propostes dels nous responsables”
 
Per la seva banda, el coordinador d'EUiA, Adrià Calero, ha afegit que “els nous reptes a la ciutat solament seran superats des de la unitat i la confluència, entre tots els actors polítics d'esquerra. És per això que la reedició de les relacions amb ICV és un pas més per a continuar mantenint el nivell d’exigència que la ciutadania demana”.
 
Les dues organitzacions han manifestat la importància d'arribar a acords amb altres forces polítiques de l'esquerra, per tal d'aconseguir que es realitzi el pacte que hi hagut a Barcelona. Cal unir esforços i sigles per obrir les portes i aconseguir canviar la situació actual a Lleida.