Sense Categoria

Iñaki Gabilondo, investit honoris per la Universitat de Lleida

LleidaDiari
  • maig 24, 2012
  • 2 min read
Iñaki Gabilondo, investit honoris per la Universitat de Lleida

Iñaki Gabilondo, investit honoris per la Universitat de Lleida| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

El periodista Iñaki Gabilondo ha estat investit aquest dimecres Doctor Honoris Causa per la Universitat de Lleida. Gabilondo, que posseeix una llarga i reconeguda trajectòria periodística, ha rebut de mans del rector el birret llorejat, l’anell i els guants blancs que distingeixen les personalitats que són reconegudes amb la més alta distinció en l’àmbit universitari.

 

En el seu discurs, el periodista ha fet un recorregut de l'evolució del periodisme i la política des de la dictadura i la transició fins als moments actuals i ha recordat el periodisme de la transició, quan els mitjans de comunicació eren un projecte intel·lectual i els partits polítics, projectes polítics. En el moment actual i el futur, Gabilondo ha afirmat que caldria “redissenyar les relacions entre política i periodisme. Si hi ha democràcia, hi haurà polítics i periodistes i, si no n'hi ha, necessitarem polítics i periodistes que lluitin, juntament amb els ciutadanes, perquè n'hi hagi”. 

 

Iñaki Gabilondo, llicenciat en Ciències de la Informació per la Universidad de Navarra, és un dels professionals de referència del periodisme espanyol i compta, entre d'altres distincions i reconeixements, amb la Creu de Sant Jordi i és Doctor Honoris Causa per les Universitats de València i Juan Carlos I.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *