Sense Categoria

Els hospitals Arnau i Santa Maria se sumen a la lluita contra el càncer de pròstata

Avatar
  • novembre 15, 2018
  • 2 min read

Imatge de professionals de l'Arnau | LleidaDiari.cat

 

La Unitat Funcional del Càncer de Pròstata de Lleida —que aglutina professionals de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i de l'Hospital Universitari Santa Maria— s'uneix al moviment Movember, una iniciativa mundial per donar visibilitat al càncer de pròstata i de testicle. Entre les diverses accions que es duran a terme destaca la penjada a la façana de l'Hospital Arnau de Vilanova, d'una pancarta gegant amb un bigoti ―com a símbol que utilitza la campanya per parlar de la salut masculina.

 

El mural és obra de l'artista Lara Costafreda, il·lustradora lleidatana amb projecció internacional. Costafreda s'ha format en disseny de moda i arts plàstiques entre Barcelona, Londres i Rio de Janeiro. Actualment, desenvolupa projectes d'il·lustració i direcció creativa per a grans marques, publicacions i agències mundials.

 

Més de 200 càncers de pròstata a l'any a Lleida

Cada any es diagnostiquen a la província de Lleida 240 nous casos de càncer de pròstata (4.900, al conjunt de Catalunya), que és la malaltia oncològica que més afecta els homes. Tot i això, cada cop es disposa de tractaments més eficaços —com ara la cirurgia, la radioteràpia externa i la braquiteràpia o radioteràpia interna— que permeten augmentar les dades de supervivència.

 

A més, en pacients diagnosticats de tumors de risc baix, hi ha la possibilitat que segueixin controls clínics sense que calgui aplicar-los tractaments actius. Movember Foundation és una organització benèfica internacional compromesa a impulsar una vida més feliç, saludable i tan llarga com sigui possible per als homes. Des de 2003, diverses persones anònimes es van unir a la causa recollint fons. Actualment, ja s'han recaptat més de 650 milions d'euros i s'han finançat més d'un miler de programes d'investigació centrats en el càncer de pròstata i de testicle, en la salut mental i la inactivitat física. Sens dubte, aquest tipus d'accions són de vital importància per a fomentar la recerca d'aquestes malalties i facilitar la visibilització social d'aquestes.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *