L’Hospital Arnau inaugura una nova sala pel diagnòstic del ritme cardíac

El Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida compta des del mes de juliol amb una nova sala d’intervencionisme destinada al diagnòstic i tractament de les alteracions del ritme cardíac. En aquesta sala s’hi realitzaran procediments d’electrofisiologia (tècniques per al diagnòstic i ablació de taquicàrdies), així com l’implant intercardíac de dispositius complexos (desfibril·ladors implantables, resincronitzadors cardíacs i marcapassos).

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El nou equip d’emissió de raig X de la sala permetrà a l’equip mèdic guiar els catèters i cables dins del cor amb la mínima dosi de radiació possible (tant per a pacients com per a professionals). A més, la sala disposarà dels últims models en navegadors electroanatòmics, que permeten la reconstrucció anatòmica de les cavitats cardíaques a partir de les senyals elèctriques del teixit del cor sense utilitzar raig X.

D’aquesta manera el servei de cardiologia disposarà de dues sales d’electrofisiologia i d’una sala d’hemodinàmica (inaugurada fa tres anys) que permetran augmentar el nombre de procediments anuals (especialment d’intervencions complexes) i reduir la llista d’espera. Encara que principalment està destinada a l’electrofisiologia, la nova sala permetrà substituir a la d’hemodinàmica en l’atenció emergent del codi infart quan aquesta es trobi ocupada o no disponible per qualsevol altra causa.

El pressupost de la sala ha estat d’un milió i mig d’euros, que han permès equipar la sala amb la tecnologia més moderna del mercat. La sala i les dependències que la formen compten amb una superfície aproximada de 200 m2. Així doncs, la secció d’arrítmies del Servei de Cardiologia de l’Hospital Arnau se situarà dins de les unitats més capdavanteres.