Comarques

Un hospital lleidatà podrà administrar quimioteràpia per via endovenosa

El conseller Balcells calcula que s'hi podran fer entre 400 i 500 tractaments anualment

Laura Biela
  • gener 14, 2023
  • 2 min read
Un hospital lleidatà podrà administrar quimioteràpia per via endovenosa

L’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, podrà fer tractaments de quimioteràpia aquest mateix 2023. Així ho ha anunciat el conseller de Salut, Manel Balcells, de visita a l’Alt Urgell. La posada en funcionament d’aquest servei evitarà llargs desplaçaments dels pacients del Pallars Sobirà i el Pallars Jussà fins a Lleida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Balcells ha quantificat entre 400 i 500 tractaments anuals que es podran realitzar. Per poder dur a terme els tractaments oncològics a l’Hospital de Tremp és necessari disposar d’una farmàcia hospitalària. El conseller confia que durant el tercer trimestre d’aquest any ja sigui una realitat aquest servei. 

A l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya el servei de quimioteràpia ha començat a fer-se aquesta setmana.

Fa tot just una setmana que els alcaldes del Pallars Jussà van fer aquesta petició durant el transcurs d’un Consell d’Alcaldes. Demanda que el conseller Balcells ha trobat justificada i ha afegit que serà «una millora molt important» per tota la ciutadania que té aquesta necessitat.

Laura Biela
Sobre l'Autor

Laura Biela

Laura Biela Abad (Lleida, 1987). Llicenciada en Periodisme per la Universidad Carlos III de Madrid. Directora de LleidaDiari.cat des de l'any 2017, després que el digital lleidaalminut.com, nascut al 2012, canviés de color i d'imatge per convertir-se en LleidaDiari.cat. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *