Tarden quatre hores a traslladar un malalt molt fràgil entre hospitals a Manresa

L'ambulància del TSC ha tardat 4 hores en recollir un malalt molt fràcil a Manresa

L'ambulància del TSC ha tardat 4 hores a recollir un malalt molt fràgil a Manresa | CatalunyaDiari.cat
 

Increïble situació per part de la sanitat al Bages. Un home de 80 anys, malalt molt greu, ha hagut d’esperar quatre hores perquè una ambulància de Transport Sanitari de Catalunya, TSC, el portés des de l’Hospital de Sant Joan de Déu fins al de Sant Andreu, ambdós localitzats a la ciutat de Manresa. Mentrestant, però, la seva família no sabia on era  l’home i l’han estat buscant.

 

Els fets ha tingut lloc aquest dilluns, 3 de desembre, a la tarda, quan l’avi havia de ser traslladat a un altre hospital per continuar la seva convalescència, ja que feia pocs dies li havien amputat la segona cama. L’home està molt malalt, és diabètic i té una insuficiència renal que l'obliga a sotmetre's a diàlisi tres cops a la setmana, motiu pel qual estava a l’hospital.

 

La família assegura que és «maltractament»

Durant quatre hores, el pacient ha estat assegut en una cadira de rodes en una zona externa d’urgències de l’Hospital Sant Joan de Déu. No obstant això, la seva família l’estava buscant per les instal·lacions perquè no sabia on era, i ha assegurat que «ha sigut una negligència, un maltractament».

 

L'Hospital Sant Joan de Déu no deia a la família on estava l'home

L'Hospital Sant Joan de Déu no deia a la família on estava l'home | Cedida

 

Segons ha explicat la mateixa família, a les 18.00 hores l’home havia de ser traslladat fins a l’Hospital de Sant Andreu, i ha afegit que «a vegades es demoren, que ja és prou greu perquè una persona que fa diàlisi no surt en les millors condicions». No els han dit on era fins que els familiars han insistit, i aleshores el centre ha admès que el senyor estava a la zona assistencial d’urgències des que el servei d’hemodiàlisi havia tancat.

 

Finalment, poc abans de les 22.00 hores ha arribat una ambulància, que ha recollit una altra dona que també feia estona que esperava. Ara, a l’home li «fa por anar a diàlisi», després d’haver estat tot sol durant tantes hores i, a més a més, «sense menjar res», fet que suposa un gran risc per la seva salut a causa del seu problema de sucre. «Estava desesperat», ja que normalment no aguanta més d'una hora assegut, i la família, d'altra banda, se sent molt «indignada».

 

Diversos ferits en un incendi a Manresa

Els Bombers de la Generalitat han rebut un avís d’incendi a Terrassa a les 21.30 hores d’aquest dimarts, on tres persones han resultat ferides lleus. A més, se n'ha declarat un altre a Manresa tres hores més tard, on quatre persones més també han resultat ferides per inhalació de fum.