Alerta: Un hospital català pateix un ciberatac tecnològic

L’Hospital Clínic ha patit aquest diumenge un ciberatac tipus Ransomware, segons ha informat el Departament de la Presidència en un comunicat. L’incident s’ha notificat quan passaven pocs minuts d’un quart de dotze del migdia. Els serveis afectats són els de laboratori, farmàcia i urgències. Segons han explicat a l’ACN fonts del centre, els serveis d’urgències continuen atenent els pacients que ja estaven ingressats, que no han estat traslladats a altres centres, però el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) sí que deriva nous pacients a altres hospitals de la ciutat, així com també els codis per ictus o infart. El centre sí que accepta pacients que arriben pel seu propi peu a les seves urgències.

El Clínic ha notificat el ciberatac a l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i cap a dos quarts de dotze s’ha iniciat el desplegament del pla d’actuació per donar resposta a l’incident. Segons ha informat el Govern en un comunicat, el centre s’ha coordinat amb el Departament de Salut i amb els altres hospitals de la ciutat perquè atenguin urgències, transport sanitari i els codis ictus i infart.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Fonts del Clínic han remarcat que no s’ha traslladat cap pacient dels que estaven ingressats a urgències abans del ciberatac, que continuen sent atesos al mateix centre. En canvi, sí que es deriven nous pacients a altres centres. Tot i això, el Clínic accepta aquells pacients que arriben al peu a les seves urgències. Tampoc s’ha traslladat cap dels pacients que estan ingressats a planta.

Els serveis tècnics treballen per resoldre la incidència.