L’Horta de Lleida comptarà amb una programació d’espectacles d’arts en viu

La Comissió de l’Horta ha anunciat avui la nova programació d’espectacles d’arts en viu de caràcter professional en esdeveniments agroturístics d’interès, que es desenvoluparà aquest any a l’HortaAquesta iniciativa presentarà vuit propostes d’arts escèniques o música, que es duran a terme en quatre caps de setmana, tot vinculant-les a productes agroalimentaris o els seus derivats, associats a Denominacions d’Origen i Indicacions Geogràfiques Protegides.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Actualment, es treballa en la definició de la programació, amb l’expectativa d’organitzar quatre esdeveniments: a l’abril, relacionat amb la floració dels fruiters; al juliol, durant la collita; a l’octubre, en època de verema; i al desembre, dedicat a l’oli. Les actuacions tindran lloc en espais emblemàtics de l’Horta amb vinculació a la producció agroalimentàriaEl pressupost d’aquest projecte és de 90.000 euros, amb la notable contribució del 50% mitjançant una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

A la reunió de la comissió, també s’ha destacat positivament la participació popular en la Festa dels Tres Tombs, i s’ha subratllat la intenció de la Paeria d’involucrar altres àmbits municipals, com els departaments de Cultura i Festes. A més, s’ha realitzat una avaluació de l’última edició dels Premis Horta i s’han donat detalls sobre les pròximes actuacions als vials de les partides, les quals comptaran amb el suport de l’Agència Catalana de Residus per l’aplicació d’àrid reciclat amb marcatge CE, amb un pressupost de 68.700 euros per a l’any 2024.