Sense Categoria

Els veïns de l’Horta estrenaran a l’octubre un servei de taxi a demanda

Avatar
  • setembre 18, 2018
  • 4 min read

Pla obert de la Comissió de l'Horta de l'Ajuntament de Lleida | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Lleida posarà en marxa a finals d'octubre el nou servei de transport a demanda a l'Horta mitjançant taxis, sota el nom de T-Horta. Es tracta d'una mesura «de caràcter social» que, segons l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, «beneficia especialment la gent gran i els joves, amplia la cobertura del servei actual, redueix l'impacte mediambiental i optimitza la gestió dels recursos públics».

 

Els usuaris interessats hauran d'encarregar el servei per telèfon amb antelació i un taxi els transportarà a alguna de les parades establertes a l'Horta i al centre urbà, pel mateix preu que l'autobús. D'altra banda, la Paeria endegarà a l'octubre un servei de recollida de voluminosos a l'Horta i també ha anunciat que portarà l'aigua potable a habitatges de Torres de Sanui i Grealó que no en tenien. El servei, que s'implanta en fase pilot amb el nom de T-Horta, funcionarà a les partides de Mariola, Empresseguera, Caparrella, Rufea, Butsènit i Pla de Gensana, que són les que ja disposaven ara del bus a demanda, i també a les de Vallcalent, Fontanet Lo Curt, Torres de Sanui, Pla de Montsó, Montcada, Sot de Fontanet, Copa d'Or, Pla de Lleida i Femosa, que ara passaran a disposar també d'aquest servei de transport públic. 

 

Es farà un concurs per a escollir l'empresa que ofereixi el taxi a demanda

El projecte també pretén potenciar l'ús de les parades de les línies interurbanes (les que connecten Lleida amb localitats pròximes) per donar servei a les persones que han de desplaçar-se per l'Horta, de manera que el nivell de cobertura de transport públic a l'àrea rural de la ciutat, on viuen unes 5.500 persones, serà «extraordinàriament alt», ha afirmat Larrosa durant la presentació del nou servei de taxi a demanda. Autobusos de Lleida, empresa concessionària del transport urbà a Lleida, farà un concurs per tal de triar l'empresa de taxi que prestarà el servei, que es farà majoritàriament amb vehicles híbrids i plenament adaptats per persones amb mobilitat reduïda. Cal tenir en compte que l'ús del taxi, a més de ser més eficient i de menor impacte ambiental, permet resoldre el problema de mobilitat que tenien els autobusos, que són massa amples per circular per alguns dels camins.

 

El servei T-Horta funcionarà sota demanda. Els usuaris hauran de trucar al telèfon gratuït 900 106 848 abans de les 13.00 hores del dia abans indicant el dia i i hora en què volen fer ús del servei, el nombre de persones i el trajecte desitjat. Rebran la confirmació de la contractació del servei amb els horaris exactes i hauran de ser a la parada a l'hora acordada. Els taxis faran cinc rutes diàries amb sortida a les 8.00, les 13.00, les 16.00 i les 20.00 hores i hi haurà una quarantena de parades distribuïdes per les partides de l'Horta. Al centre urbà, els taxis s'aturaran en quatre punts: a Ricard Viñes, l'estació d'Autobusos, Renfe i l'hospital Arnau de Vilanova. El servei funcionarà de dilluns a divendres. Des del grup d'ERC ja han reclamat que el nou servei de taxi a demanda a l'Horta s'ofereixi tots els dies de l'any, és a dir també caps de setmana, i que s'augmentin les hores de pas, especialment, en hores punta.

 

El cost del nou servei de taxi per als veïns de l'Horta

El cost del servei serà el mateix que el del transport urbà en autobús. Es podrà pagar un bitllet senzill, fer anar les targetes T-Jove Escolar, T-Estudiant, T-Temps, T-Nostra A i T-Nostra B odemanar la nova targeta T-Horta, que serà l'equivalent a T-10 i permetrà fer anar tant el servei a demanda de l'Horta com els busos habituals, incloent-hi els transbordaments. A més, la Paeria ha demanat una reunió a la responsable de l'ATM de Lleida per tal de tractar de la integració d'aquest nou servei en la xarxa conjunta, treballar conjuntament en la promoció de les línies interurbanes i el llançament de la T-Horta.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *