Societat

Tornada a l’escola: Ja es coneix quan i com començaran les classes al setembre

El Departament concretarà la data d'inici «més idònia» un cop ho hagi tractat amb la mesa sindical

Mar Laborda
  • març 16, 2023
  • 3 min read
Tornada a l’escola: Ja es coneix quan i com començaran les classes al setembre

L’avançament del curs escolar es consolida i les classes del curs 2023-2024 s’iniciaran la primera setmana de setembre. Ara bé, totes les tardes de setembre seran lectives en lloc de ser ocupades amb activitats de lleure no obligatòries. «Des de l’inici de curs hi haurà matí i tarda», ha dit aquest dimecres en una atenció a mitjans la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, que ha assenyalat que les tardes seran lectives «en pro de l’equitat i la qualitat educativa». Educació, però, encara no té tancada la data d’inici de curs. Gomà ha assenyalat que es concretarà la «més idònia» un cop s’hagi tractat la qüestió amb la mesa sindical. Ara bé, ha dit que es tindrà en compte que Infantil, Primària i Secundària comencin el mateix dia.

Gomà ha fet aquestes declaracions després que el Consell Escolar s’hagi reunit en sessió plenària i hagi consensuat que cal racionalitzar el calendari escolar i començar amb normalitat el curs, és a dir, començar ja amb les tardes lectives.

 

La secretària general ha assegurat que de les conclusions que els arriben en el si del Consell Escolar, on hi ha representada la comunitat educativa, es desprèn el consens en la necessitat de racionalitzar el curs i escurçar el període de vacances d’estiu i, per tant, tornar a avançar el calendari com ja s’ha fet enguany.

 

Sobre el fet que les tardes siguin lectives, en lloc d’una jornada intensiva amb lleure voluntari a les tardes, Gomà ha admès el fet que «hi ha una qüestió en l’obligatorietat». És a dir, que el fet que sigui obligatori fer classes per la tarda, juga «en pro» de l’equitat. I és que com ja apuntava un informe extern encarregat per la mateixa conselleria a l’escola concertada l’assistència a les tardes de lleure de setembre, que era voluntària, ha estat molt més elevada que a l’escola pública.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Així, la responsable d’Educació ha dit que el fet que les tardes tornaran a ser lectives malgrat que l’avançament del curs escolar és ja definitiu, ja que no és necessari cap aval sindical ni implica una modificació de les condicions laborals.

 

Preguntada per si es compensarà d’alguna manera, Gomà ha afirmat que «no cal compensar res» perquè «no es fa res de més». «Quan tinguem acotat el dia exacte que comencem el curs escolar podrem veure quants dies lectius fem al llarg del curs i llavors veurem si s’ha de compensar, quins dies i quins mecanismes acabem acordant si és possible amb la representació sindical», ha conclòs.

 

Encara sobre la data d’inici, sí que ha afegit que si bé la tenen «molt pensada i debatuda» cal esperar a parlar amb els sindicats. Gomà ha assenyalat que és una qüestió prioritària: «Tan bon punt puguem convocarem la mesa sindical». En qualsevol cas, ha dit que serà una mateixa data per l’etapa obligatòria -Infantil, Primària i Secundària- i una data posterior per a la postobligatòria.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *