Guissona engega una campanya de convivència responsable d’animals de companyia

La regidoria de benestar animal ha engegat una campanya que pretén sensibilitzar i corresponsabilitzar les persones, propietàries de gossos, gats i altres animals de companyia per mantenir net l’espai públic i registrar les seves mascotes. La iniciativa s’emmarca en el compromís del govern municipal d’engegar campanyes de civisme per mantenir la qualitat dels espais que comparteix la ciutadania i afavorir la convivència.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La campanya tindrà dues fases. La primera, que ja ha començat, és de sensibilització i informació per conscienciar les persones, propietàries de les obligacions recollides a l’ordenança municipal que regula la convivència, el benestar i la protecció dels animals de Guissona, identificant-los i esterilitzant-los. Per facilitar la tasca, es distribuiran tríptics informatius a totes les cases de la població.

En una segona fase de la campanya, s’instal•laran unes banderoles informatives en zones identificades com a problemàtiques amb missatges tipus, ‘Pensa en els altres’, ‘Neteja el pipí’ o ‘Recull la caca’, per conscienciar a la ciutadania d’actuar cívicament i no deixar les defecacions dels animals de companyia a la via pública.

 

A més, a totes aquelles persones que censin els seus animals a Guissona, rebran ampolles d’aigua per netejar i eliminar l’olor i l’efecte corrosiu dels orins dels gossos a la via pública i que provoquen la degradació de les façanes i del mobiliari urbà, o un porta bosses per poder recollir els seus excrements. A més a més, fins a final de setembre els gossos i els gats es podran censar gratuïtament a l’Ajuntament També s’han acordat preus especials als centres veterinaris de Guissona, per xipar, vacunar i esterilitzar a les mascotes.

Des de l’Ajuntament es demana que si es detecten actes incívics, animals abandonats o en maltracte, o qualsevol mena d’incidència es comuniqui a través del Canal Whatsapp accedint al número 644 08 50 52. Des de l’Ajuntament s’informa també la ciutadania, que s’efectuaran controls de vigilància, i en cas de conductes incíviques, tal com marca l’ordenança municipal, s’aplicaran sancions a totes aquelles persones que no ho respectin.