Sense Categoria

Guissona col·locarà 8 bústies per a donar visibilitat a les violències masclistes

LleidaDiari
  • novembre 11, 2021
  • 3 min read
Guissona col·locarà 8 bústies per a donar visibilitat a les violències masclistes

La campanya participativa 'Visibilitzem les violències masclistes' engegada pel SIAD Segarra (Servei d'Informació i Atenció a les Dones) i l'Ajuntament de Guissona amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, el 25 de novembre, és una acció en la qual participa el Consell Comarcal de la Segarra, l'Ajuntament de Guissona, l'Institut Català de les Dones, i finalment la Fundació Genera.

 

La presentació de la campanya, aquest matí a l'Ajuntament de Guissona, ha anat a càrrec de l'alcalde de Guissona, Jaume Ars i Bosch, i la regidora de dona i igualtat, Montse Solà Puig.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Amb aquesta campanya, es pretén posar en relleu que existeixen molts tipus de violències mitjançant els testimonis de les dones que les han patit o les pateixen, i és per aquest motiu que als cinc centres educatius de Guissona (Llar d'infants Patufet, Escola Ramon Estadella, Escola Ramon Faus, FEDAC Guissona i INS Guissona), a la Biblioteca de Guissona, al Casal jove l'Escorxador i a l'edifici de l'Ajuntament de Guissona, s'hi han posat unes bústies de color lila.

Guissona col·locarà 8 bústies per a donar visibilitat a les violències masclistes

Guissona col·locarà 8 bústies per a donar visibilitat a les violències masclistes | LleidaDiari.cat

 

Recollir les experiències de les dones relacionades amb la violència masclista

L'objectiu d'aquestes bústies és recollir les experiències de les dones relacionades amb la violència masclista. Es pretén que s'escrigui en un paper de forma anònima, alguna experiència que s'hagi viscut relacionada amb la violència masclista. Un cop escrita, s'ha de tirar dins de la bústia. L'acció va dirigida a qualsevol persona que hagi viscut o presenciat alguna/s d'aquestes situacions (discriminació masclista, agressió o situació de desigualtat) pel fet de ser dona.

 

Els dies previs al 25 de novembre es recolliran els papers que hi hagi dipositats i s'iniciarà una campanya per xarxes socials, per tal de donar a conèixer les històries i així fer visibles quines són, específicament, les violències masclistes que afecten les dones del territori en tota la seva diversitat. Les bústies es mantindran als centres educatius fins a final de mes, i als espais municipals un temps més, per tal de seguir recollint testimonis.

 

Alhora, aquesta campanya és una eina que permet refermar i fer visible el compromís de l'Ajuntament de Guissona en la lluita contra la violència masclista, llençant el missatge tant a les dones com a la població en general que «la violència, tant la visible com la invisible, ha de ser erradicada, i nosaltres treballem activament per a fer-ho».

 

S'està treballant per impulsar el Pla d'Igualtat municipal

Des de l'Ajuntament de Guissona recentment s'ha renovat el Pla d'Igualtat intern que afecta treballadores i treballadors, i a més a més s'està treballant per impulsar el Pla d'Igualtat municipal que ens permetrà fer un treball transversal en tots els àmbits.

 

Tot plegat amb el suport incondicional del SIAD del Consell Comarcal, amb qui es treballa constantment per l'impuls de campanyes i altres iniciatives, fomentades des de l'Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, per lluitar contra la xacra social de la violència masclista.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *