Lleida

La Guàrdia Urbana de Lleida canviarà el vestuari

Pueyo es marca com a objectius feminitzar el cos i acabar el mandat amb 240 agents

Marta Romera
  • novembre 22, 2022
  • 2 min read
La Guàrdia Urbana de Lleida canviarà el vestuari

 L’Ajuntament de Lleida invertirà 400.000 euros a renovar el vestuari de la Guàrdia Urbana de Lleida i adaptar-se així als uniformes estàndard de les policies catalanes. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, calcula que els nous uniformes seran una realitat entre desembre i gener i recorda que seran molt similars als dels Mossos d’Esquadra, amb la diferència de la solapa, que serà de color vermell per a la policia autonòmica i de color groc per a la local.

 

Ho ha dit aquest dimarts durant la celebració de Santa Cecília, patrona de la Paeria i de la Guàrdia Urbana. La de Lleida és la tercera policia més antiga de l’Estat, amb 175 anys de servei, ha recordat Pueyo, que es marca com a objectius feminitzar el cos i acabar el mandat amb 240 agents.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per Pueyo, l’homogeneïtzació dels uniformes policials simbolitza que Catalunya «té una policia integral amb competències diverses i amb funcions ben distribuïdes per garantir la seguretat i la llibertat dels ciutadans».

 

Pel que fa als efectius, l’alcalde de Lleida ha recordat que des de l’any 2019 s’han convocat anualment promocions i incorporacions d’agents nous, i que aquests dies s’estan celebrant les proves per a la incorporació de 20 nous agents, en què un terç de les places estan reservades a dones. En aquest sentit, ha volgut subratllar que estan «prement l’accelerador per aconseguir la feminització del cos perquè és important que un cos policial s’assembli el màxim a la societat». Actualment, dels aproximadament 200 integrants de la Guàrdia Urbana, només 22 són dones, de les quals 2 són caporals.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *