Lleida

Foto: La Urbana de Lleida incorpora 6 bicicletes elèctriques per agents

Facilitaran la tasca i un menor esforç als policies que les usen i que fan, de mitjana, entre 20 i 30 quilòmetres diaris

Marta Romera
  • novembre 11, 2022
  • 3 min read
Foto: La Urbana de Lleida incorpora 6 bicicletes elèctriques per agents

L’Ajuntament de Lleida ha adquirit sis bicicletes elèctriques per a la Unitat Ciclista de la Guàrdia Urbana, que substitueixen les convencionals amb què havien patrullat fins ara els agents d’aquesta unitat del cos, creada el 2011. Es tracta de bicicletes de muntanya ‘e-bike’ (amb ajut de pedaleig elèctric) que facilitaran la tasca i un menor esforç als agents, que fan entre 20 i 30 quilòmetres diaris, de mitjana.

 

Principalment, recorren la canalització i parcs com ara la Mitjana o el parc sobre les Vies, entre altres espais verds, però també es desplacen arreu de ciutat i desenvolupen el servei que es requereixi com qualsevol altre agent. Les sis bicicletes, equipades i amb els logotips de la Urbana, han costat 25.200 euros (IVA inclòs).

 

Des de la creació de la Unitat Ciclista, l’any 2011, els sis agents que la integren han fet servir les mateixes bicicletes de muntanya convencionals. A partir d’ara, comptaran amb bicicletes elèctriques que els farà més fàcil la tasca de patrullatge per la ciutat. De moment, n’han rebut tres, i en els pròxims dies arribaran les altres tres, del total de sis previstes.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’alcalde Miquel Pueyo ha assenyalat que la renovació permanent del material rodat de la Urbana «és una prioritat». Els agents de la Unitat Ciclista «són unes patrulles més del cos i poden atendre qualsevol requeriment» o fer detencions i actuacions en l’àmbit del trànsit, entre moltes altres, ha remarcat l’intendent en cap Josep Ramon Ibarz. «Però, el més natural és que vagin per zones com ara la Mitjana o el parc sobre de les Vies on la bicicleta és el vehicle idoni per poder fer el patrullatge», ha explicat.

 

Sobre les noves bicicletes elèctriques, faran que «es cansin menys perquè hauran de fer menys força a l’hora de pedalar», ha indicat Ibarz. «Anys enrere no hi havia bicicletes elèctriques i la Guàrdia Urbana es va modernitzant i adaptant al que va sorgint», ha afegit l’intendent en cap del cos.

La Guàrdia Urbana de Lleida ja va disposar de bicicletes l’any 1925 per patrullar pels camins de l’Horta. «En l’actualitat, la bicicleta és un recurs interessant, ja que permet mobilitat i accessibilitat i suposa una eina més als agents a l’hora de fer la seva feina en el conjunt de la ciutat», ha ressaltat Pueyo. El cos de la Guàrdia Urbana de Lleida va commemorar l’any passat els 175 anys de la seva creació.

Agents no uniformats per vigilar l’abandonament de brossa al carrer

D’altra banda, l’alcalde Miquel Pueyo també ha destacat l’aposta de la Paeria per intensificar la detecció i les sancions de conductes incíviques relacionades amb la neteja de l’espai públic. Ho farà amb un reforç d’agents no uniformats de la Urbana per detectar i sancionar arreu de la ciutat els abandonaments de brossa al carrer així com altres residus.

 

D’aquesta manera, es vol incrementar de forma notòria la seixantena d’expedients sancionadors que s’estan tramitant, des del passat juliol, per infraccions a l’Ordenança municipal de neteja viària. Pueyo ha explicat que, arran de la pandèmia i del confinament, s’ha notat un increment de conductes d’aquest tipus i, per això, s’ha decidit intensificar la vigilància per minimitzar-les.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *