Successos

Atenció conductors: Intensifiquen els controls d’alcoholèmia i drogues a Lleida

El cos ja ha realitzat enguany una trentena de controls amb l'objectiu d'augmentar la seguretat i reduir accidents

Marta Romera
  • setembre 28, 2022
  • 2 min read
Atenció conductors: Intensifiquen els controls d’alcoholèmia i drogues a Lleida

La Guàrdia Urbana de Lleida ha intensificat els controls d’alcoholèmia i drogues a la ciutat. Així, el cos de policia local ha realitzat, en el que portem d’any, prop d’una trentena de controls programats en diversos carrers, on s’han efectuat un total de 2.815 proves d’alcoholèmia i 115 drogotests.

En aquests dispositius programats hi ha hagut 227 positius administratius, 35 alcoholèmies penals i 103 conductors que havien consumit drogues. La taxa d’alcohol més alta denunciada enguany ha estat d’1,31 mg/l en aire espirat. Durant tot el 2021 es van fer en el marc d’aquest tipus de dispositius un total de 2.054 proves d’alcoholèmia i 71 drogotest.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Dos denúncies penals per negativa a fer les proves

En aquests controls programats també hi ha hagut dos denúncies penals per negativa a fer les proves i 2 per manca de permís o per tenir-lo retirat. Així mateix, s’han fet 57 denúncies de trànsit per diversos motius com no tenir l’assegurança i 54 cotxes han quedat immobilitzats al dipòsit.

Les dades només fan referència a proves d’alcohol i drogues realitzades en controls policials programats, ja que els agents de la Guàrdia Urbana fan, cada dia, altres proves com aquestes, ja sigui per infraccions de trànsit, per estar implicats en accidents, per conduir de manera erràtica o per conduir amb símptomes d’haver begut, entre d’altres.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *