Lleida

Precaució: La Urbana intensifica el control de conductors de vehicles a Lleida

La vigilància, que s’efectua amb agents uniformats i no uniformats, té l’objectiu de detectar i sancionar les infraccions de la normativa de mobilitat

Marta Romera
  • setembre 27, 2022
  • 2 min read
Precaució: La Urbana intensifica el control de conductors de vehicles a Lleida

La Guàrdia Urbana de Lleida ha intensificat la vigilància i el control a conductors de vehicles de mobilitat personal (VMP) i de bicicletes, amb l’objectiu de conscienciar els usuaris d’aquest tipus de vehicles sobre la necessitat de complir la normativa vigent i, si s’escau, denunciar les infraccions, especialment la circulació per voreres i altres llocs no autoritzats.

Els agents del cos de policia local, amb dotacions de paisà i uniformades, vigilen aquests dies, molt especialment, tot l’Eix Comercial i l’avinguda de Blondel, on darrerament s’han detectat usuaris d’aquesta tipologia de vehicles incomplint la normativa vigent.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les dotacions policials destinades a controlar aquest tipus d’infraccions van sancionar, només ahir, prop d’una vintena de conductors de patinets elèctrics i bicicletes. Es tracta d’infraccions de trànsit i conductes incíviques que provoquen molèsties a la resta d’usuaris de la via, en especial als vianants, i que poden provocar accidents.

La voluntat del cos de policia local

La voluntat del cos de policia local és donar continuïtat a aquests controls en altres vials i carrers de la ciutat on es detectin un major nombre d’infraccions. Cal destacar que el passat 1 de juny va entrar en vigor la nova Ordenança de Mobilitat de Lleida.

 

El nou text prioritza la protecció dels vianants i millora la regulació dels nous modes de transport, com els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), per a garantir la seguretat viària. En aquest sentit, els patinets elèctrics no poden circular per les voreres, sinó que han de fer-ho pel carril bici, calçades limitades a 30 km/h o per zones de vianants expressament autoritzades.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *