La Guàrdia Civil salva una tortuga de Florida perduda en un camí d’Almacelles

Imatge de la tortuga

Imatge de la tortuga | Guàrdia Civil

 

L'Equip del SEPRONA (Servei de Protecció de la Naturalesa) de la Guàrdia Civil de Lleida, va recuperar aquest dimecres un exemplar de l'espècie tortuga o tortuga de Florida (Trachemys scripta) que es trobava en el Camí de Sucs, al terme municipal d'Almacelles. 

 

Al voltant de les 11.30 hores els agents del SEPRONA, van rebre avís d'un ciutadà, en el qual es comunicava l'existència d'una tortuga en l'esmentat camí, de manera que després de desplaçar-se al lloc, van poder comprovar que es tractava d'aquesta espècie. L'animal va ser recollit i traslladat al Centre de Recuperació de fauna de Vallcalent de Lleida, on es van fer càrrec d'aquest.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Pot aconseguir de 20 a 30 cm de llarg

Segons han explicat des del Seprona, una tortuga d'aquesta espècie, pot aconseguir de 20 a 30 cm de llarg, encara que no és freqüent que superin els 25 cm. Els mascles són més petits, però tenen les ungles i la cua més llargues. Les femelles arriben a una grandària més gran que els mascles, però tenen la cua i ungles més curtes.

 

Aquesta espècie té prohibida la seva introducció a Europa, principalment a causa de la qual s'han creat poblacions en molts llocs del continent per la solta incontrolada d'exemplars (els quals probablement haurien estat adquirides com a mascotes) provocant danys en ecosistemes locals, en ser una espècie invasora, un dels països que ha dut a terme aquesta prohibició és Espanya (RD 630/2013).

 

Cada vegada és més freqüent trobar en els mercats o botigues, animals vius o naturalitzats, peces d'ivori, pells, etc., que constitueixen un gran atractiu, però que abans de prendre la decisió d'adquirir-los, es deu tenir en compte que hi normes legals que regulen la compravenda d'espècies de fauna i flora silvestres, i la seva importació al nostre país. A més, es recorda que «mai han d'alliberar-espècies en el medi natural», ja que les invasores són un perill per a la fauna autòctona.

 

També et poden interessar…