Sense Categoria

Alerta sanitària: Intervenen a Catalunya tones de taronges contaminades

LleidaDiari
  • juliol 7, 2022
  • 2 min read

La Guàrdia Civil ha intervingut a Barcelona 20 tones de taronges contaminades amb productes fitosanitaris prohibits a la Unió Europea (UE). L'operació ha culminat amb 7 persones i 5 empreses investigades per un presumpte delicte contra la salut pública, falsedat documental i pertinença a grup criminal.

 

Els cítrics – procedents d'Egipte – contenien substàncies actives prohibides. Les taronges es van adquirir a la capital catalana per part del líder d'una organització delictiva. Els investigats havien creat factures i documents de compravenda, tot plegat de forma fictícia, per convèncer les autoritats que els productes es retirarien del mercat i posteriorment, es destruirien.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Arran de les investigacions realitzades, els agents van practicar registres a diferents instal·lacions d'empreses fructícoles ubicades Barcelona, Castelló, València, Alacant i Múrcia. En el marc de l'Estat, el cos va intervenir un total de 23 tones de productes fitosanitaris perjudicials pel medi ambient i la salut pública, amb una desena de persones detingudes.

La Guàrdia Civil intervé a Barcelona 20 tones de taronges contaminades amb productes fitosanitaris prohibits | Guàrdia Civil

 

1.084 inspeccions i 434 controls

Tot plegat va permetre realitzar 1.084 inspeccions i 434 controls. Així, es va detectar la presumpta comissió de 21 infraccions penals, entre les quals destaquen delictes de falsedat documental, delictes relatius al mercat i els consumidors, delictes contra la salut pública i pertinença a grup criminal. Addicionalment, s'han detectat 480 infraccions administratives.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *