Precaució: Estafen en botigues de telefonia a diverses persones del Segrià

La Guàrdia Civil de Fraga ha detingut dues dones de 28 i 39 anys que treballaven per a una empresa de telefonia mòbil en una botiga de Fraga per 15 delictes d’estafa. Se les acusa de fer contractes per la compra d’aparells electrònics a nom de clients sense el seu consentiment. Així, aconseguien un plus de vendes a més dels aparells venuts de manera fraudulenta, com impressores, tauletes, rellotges intel·ligents o mòbils, unes compres que carregaven en petites quantitats en les factures mensuals dels titulars dels comptes per passar desapercebudes. La Guàrdia Civil manté la investigació oberta i no descarta que hi hagi més afectats. De moment han localitzat 10 víctimes a Fraga, Ossó de Cinca i Mequinensa (Baix Cinca) i a Seròs (Segrià).

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

A més de les dues detingudes, la Guàrdia Civil de Fraga investiga dues persones més, una dona de 24 anys i un home de 25. Segons la investigació, els suposats autors dels fets s’aprofitaven de la seva feina per accedir de manera indeguda a les bases de dades de l’empresa per obtenir les dades de les víctimes. La policia ha detectat que alguns dels contractes falsos estaven signats amb una X o amb una signatura que no s’assemblava a la del titular del contracte.

 

La investigació es va iniciar quan, durant l’any 2022, diversos clients d’una botiga de telefonia mòbil de Fraga van detectar irregularitats en les seves factures que consistien en petits pagaments per l’adquisició de terminals o altres dispositius electrònics que ells no havien comprat.

 

La Guàrdia Civil sospita que pot haver-hi més víctimes que no s’hagin adonat de l’estafa, precisament perquè es tracta d’imports petits en les factures. És per això que aconselles als veïns del Baix Cinca revisar les seves factures telefòniques per comprovar que no se’ls hi carregui algun import per alguna compra que no hagin autoritzat i que, en cas que detectin alguna irregularitat, ho denunciïn. Les persones investigades van passar a disposició judicial al jutjat d’instrucció 1 de Fraga, que s’ha fet càrrec del cas, i van quedar en llibertat amb l’obligació de presentar-se al jutjat quan siguin requerits. Estan investigats com a suposats autors de 15 delictes d’estafa i d’usurpació d’estat civil.