La Guàrdia Civil desmantella un desballestament il·legal de cotxes al Pla d’Urgell

Imatge del magatzem

Imatge del magatzem | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil de Ponts va localitzar dissabte passat a la localitat de Vallverd (terme municipal d'Ivars d'Urgell) un presumpte desballestament il·legal de vehicles en un magatzem annexat a un habitatge. L'activitat, que s'estava realitzant d'una manera totalment clandestina, se centrava en la compra de vehicles a particulars per a posteriorment procedir a el seu especejament en parts útils de carrosseria i mecàniques dels esmentats automòbils, i la seva posterior venda fins i tot a través d'internet. Durant la investigació duta a terme pels agents al llarg d'aquest mes es va poder comprovar com en els exteriors del magatzem s'emmagatzemaven nombrosos vehicles (els quals en ser comprovats alguns es trobaven de baixa definitiva a la base de dades de la DGT) i fins i tot l'existència d'un camió grua, pel que sembla utilitzat per al desplaçament dels vehicles adquirits.

Imatge del taller del magatzem

Imatge del taller del magatzem | Guàrdia Civil

 

 

Tots aquests indicis van aixecar les sospites dels investigadors sobre la possibilitat que fos un possible taller il·legal, per la qual cosa es van realitzar dispositius de vigilància a fi de verificar les sospites. Un cop verificades les sospites d'una presumpta activitat clandestina es va procedir a la tarda del dissabte 11 d'agost a la inspecció de l'esmentat magatzem, comprovant-se que, al seu interior una persona regentava un negoci de venda de recanvis d'automòbils prèviament desballestats, peces de tot tipus (càrter, caixes de canvis, taulers de control, etc.) que s'emmagatzemaven en prestatgeries acuradament etiquetades i ordenades. També es va comprovar, que el presumpte responsable anunciava la venda dels recanvis a la pàgina d'internet «milanuncios.com», arribant a tenir 29 anuncis actius en l'esmentada pàgina web.

Imatge del despatx del taller

Imatge del despatx del taller | Guàrdia Civil

 

 

Per aquests fets, la Guàrdia Civil de Lleida ha procedit a denunciar el responsable amb un total d'onze presumptes infraccions per no disposar dels permisos i autoritzacions necessàries per a exercir l'activitat descrita, així com per irregularitats en el tractament de residus i a les normes de consum i competència. Cal recordar que, durant els últims tres anys, la Guàrdia Civil de Lleida ha localitzat un total de 30 tallers il·legals el que al costat de la localització d'aquest presumpte desballestament contribueix a la prevenció d'aquestes activitats il·legals.

Imatge del pati del taller

Imatge del pati del taller | Guàrdia Civil