Ja es coneix el guanyador de la 32a edició Joves Cuiners Àngel Moncusí

L’edició d’enguany del Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí ha tingut com a ingredients secrets cap de llom de porc duroc per a l’elaboració del plat principal, i pera o poma de Lleida, per a les postres.

El jurat ha avaluat als 13 participants procedents de diferents restaurants i escoles de cuina de Lleida. S’ha proclamat guanyador el jove Sergi Fernández Martínez del restaurant El Ventador (Barruera) per les seves creacions ‘Melós de cap de llom’ i ‘Peres al vi amb cremós de nyàmera’, de postres.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El segon premi ha estat per a Sergi Aritzeta Solé del restaurant El Truc (Agramunt) amb la presentació de ‘Raviolis de cap de llom rostit a la catalana amb el seu suc i nyàmeres adobades’ i ‘Sandvitx club de poma, ratafia i mató’.

El guardó corresponent al millor treball de cuina ha estat per Gerard Barbosa Bata (Escola d’Hoteleria del Pallars).

Els participants d’aquesta edició han estat: Ashot Gevorgyan i Jesús Gimena de L’Espurna, Sergi Aritzeta d’El Truc, Diego Escalera de l’Alifara, Kevin Figueres del Club de Tennis Lleida, Judit Jové del Cram, Maksimiliam Kempa del Pessets, David Fabregat del Carballeira, Jordi Palou de l’Antic Forn, Sergi Fernández d’El Ventador i Pol Cura del taller de Cuina Pol Cura. Procedents de les escoles participen Gerard Barbosa de l’Escola d’Hoteleria del Pallars i Marc Chic de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (ESCHOTUR).

El jurat ha estat integrat per reconeguts professionals del sector de la restauració i la gastronomia: Raúl Bernal, mestre pastisser i xocolater. Mariano Gonzalvo, propietari de l’espai gastronòmic i allotjament rural Lo Paller del Coc a Surp (Rialp). Jordi Balasch, propietari del restaurant El Xalet Suís de Lleida. Marina Clavero, guanyadora de l’edició 2020 del Concurs Joves Cuiners ‘Àngel Moncusí’, pel restaurant convidat Can Bosch de Cambrils.

 

El concurs ha tingut lloc a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. Al vespre s’ha dut a terme a La Llotja de Lleida l’acte de lliurament dels premis i posteriorment, s’ha
celebrat la GRAN FESTA DE LA GASTRONOMIA, coorganitzada per l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i Hostaleria de Lleida.

 

JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ, DESCOBRINT NOUS TALENTS DES DE 1989.

La cita anual dels joves xefs lleidatans s’ha consolidat com un dels esdeveniments amb més rellevància i prestigi del país. Des del seu inici, a més de promoure la cuina entre els joves cuiners, potencia la cultura gastronòmica del territori lleidatà.