Lleida

Diversos grups de l’IRBLleida reben finançament per reforçar el seu impacte científic

També s’ha reconegut la projecció de 5 altres grups per part de l’ Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca

Marta Romera
 • gener 23, 2023
 • 3 min read
Diversos grups de l’IRBLleida reben finançament per reforçar el seu impacte científic

Quatre grups de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) han rebut finançament, durant tres anys, per part de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) per impulsar les seves activitats que permetin reforçar l’impacte científic, econòmic i social de la recerca, així com per promoure la seva projecció internacional.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 Es tracta dels grups de recerca:

 • Grup de càncer ginecològic i afins (GinA), liderat per l’investigador Xavier Matias-Guiu Guia.
 • Grup de recerca de biomarcadors en càncer (GReBiC), liderat pels investigadors Jose Manuel Porcel Pérez, Antonia Salud Salvia i Maria Alba Sorolla Bardaji.
 • Investigació translacional en medicina respiratòria, liderat per Ferran Barbé Illa.
 • Neurociències clíniques, liderat per Francisco Purroy Garcia.

 

A més d’aquests quatre grups, l’AGAUR també ha reconegut la tasca de 5 grups més de l’IRBLleida, que tot i que no han rebut finançament, també destaquen per la seva activitat científica.

 • ERLab, recerca en urgències i emergències, liderat per Oriol Yuguero Torres.
 • Grup d’estudi de la cognició i la conducta, liderat per Gerard Piñol Ripoll.
 • Grup de recerca translacional vascular i renal, liderat per José Manuel Valdivielso Revilla
 • Oncologia molecular, liderat per Diego Arango del Corro
 • Grup de recerca en immunologia i metabolisme (GRIM), liderat per Juan Verdaguer Autonell, Concepción Mora Giral i Albert Lecube Torelló.

L’AGAUR ofereix aquesta acreditació a tots els grups de recerca de les universitats del sistema universitari de Catalunya, els centres de recerca públics i privats, les fundacions hospitalàries i les infraestructures científiques i tècniques singulars amb personalitat jurídica pròpia i seu a Catalunya. Aquesta és la darrera convocatòria de Suport a Grups de Recerca (SGR) que es publica abans que la Llei de la ciència de Catalunya (LCC) sigui aprovada pel Parlament i es comenci a configurar, en conseqüència, un nou model de la recerca que s’ordenarà mitjançant la planificació coordinada, el finançament adequat (amb l’horitzó dels objectius del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement d’arribar a les mitjanes de la UE 27) i l’avaluació sistèmica.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *