Almenys 4 grups inversió s’han interessat pel Pla de l’Estació de Lleida

El projecte del Pla de l’Estació de Lleida que la Paeria i Adif van acordar reprendre el mes de setembre ja ha suscitat l’interès d’entre 4 i 5 grups d’inversió. Això, segons ha explicat el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, que ha afegit que la licitació de la construcció de l’obra sortirà passat el mes de febrer, un cop aprovats els tràmits previs pendents. El projecte, que preveu una inversió privada d’entre 150 i 200 milions d’euros, inclou la construcció d’un centre comercial de més de 60.000 metres quadrats i acabar el cobriment de les vies del tren. A més, la Paeria deixarà que els licitadors aportin les seves propostes sobre com cal endreçar l’interior de l’àrea comercial.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«Tenim molta pressa perquè tenim molta gent interessada en aquest projecte», ha afirmat Toni Postius, que ha indicat que els grups inversors que estan disposats a optar a la licitació del projecte valoren l’emplaçament com un factor clau i estratègic. En aquest sentit, ha defensat que el Pla de l’Estació aposta pel mateix model comercial que defensa el govern municipal, ja que s’integra dins de la ciutat i estarà connectat amb l’Eix Comercial, a més que podrà acollir establiments que actualment l’Eix no pot encabir per manca de locals comercials de grans dimensions.

 

També ha remarcat que el projecte que impulsa la Paeria i Adif transformarà la ciutat i millorarà la connexió del barri de Pardinyes amb el centre, al permetre que els veïns puguin creuar des de Roger de Llúria cap a Príncep de Viana, a banda de poder-ho fer a través de Comtes d’Urgell. A més, ha afegit que el cobriment de les vies donarà continuïtat des d’aquest barri fins a l’estació de tren i la futura estació d’autobusos.

La licitació de la construcció sortirà un cop s’hagi aprovat inicialment la modificació del planejament urbanístic, que el govern municipal preveu portar al ple del gener, i s’aprovin els plecs de condicions per a licitar l’obra, previst per al mes de febrer, i hagi passat el termini d’exposició pública.

 

D’altra banda, Postius ha explicat que la Paeria permetrà que els licitadors puguin plantejar diverses propostes sobre com creuen que s’ha d’ordenar i veure l’àrea comercial que acabaran explotant. «L’Ajuntament marcarà les regles de joc i a partir d’aquí seran els operadors que podran concretar la proposta que s’ajusta més en l’àmbit arquitectònic i funcional», ha indicat Postius, que ha afegit que aquesta fórmula pot donar al projecte un caire molt creatiu.

Projecte desencallat després de gairebé 15 anys

La Paeria de Lleida va presentar el mes de setembre passat l’acord assolit amb l’ens gestor d’infraestructures ferroviàries, Adif, per desencallar el desenvolupament urbanístic de l’entorn de l’estació de trens a través del Pla de l’Estació, projecte es trobava aturat des de feia gairebé 15 anys.

 

El projecte suma més de 16 hectàrees de superfície, la majoria propietat d’Adif, i inclou la construcció d’un centre comercial a la zona de l’estació de trens de més de 60.000 metres quadrats, la finalització del cobriment de les vies des del pont de Comtes d’Urgell fins al de Príncep de Viana i l’ampliació del pàrquing d’Adif, entre altres actuacions.

 

La previsió de la Paeria és que les obres puguin començar durant l’any 2023 i que s’allarguin tres anys, fins al 2025.