Un grup de suport al raper Pablo Hasél entra a la seu del PSC a Lleida

Pla obert on es pot veure la pancarta demanant l'absolució de Pablo Hasél penjada al balcó

Pla obert on es pot veure la pancarta demanant l'absolució de Pablo Hasél penjada al balcó | LleidaDiari.cat

 

Un grup constituït com a Plataforma Llibertat Pablo Hasél ha entrat aquest dilluns al matí a la seu del PSC de Lleida per penjar una pancarta al balcó de l'edifici demanant l'absolució del cantant. Segons fonts del partit eren uns 15 joves que han entrat de cop i volta i han pujat a la primera planta de l'edifici per accedir al balcó. Tot i que ho han aconseguit i durant un moment han pogut penjar la pancarta, de seguida ha estat retirada. Posteriorment han marxat i des del partit s'ha cridat a la policia i s'han presentat al lloc diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana. Amb l'acció a la seu socialista la Plataforma pretenia posar de manifest que quan Pedro Sánchez estava a l'oposició es va posicionar en contra de l'empresonament del raper Valtonyc.

 

Els joves han entrat a la seu del PSC passades les onze del matí fent consignes a favor de la llibertat i l'absolució de Pablo Hasél. Una treballadora del partit s'hi ha dirigit per demanar-los que marxessin, ja que es trobaven en una propietat privada i un dels joves s'hi ha encarat verbalment. Després han pujat a la primera planta per accedir i han penjat durant un moment la pancarta on es podia llegir «Lluitem pels drets i les llibertats democràtiques. Pablo Hasél Llibertat». Els mateixos treballadors del partit han retirat la pancarta i després els joves han marxat. A la seu socialista s'hi ha desplaçat patrulles dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana però de moment no hi ha constància ni de detencions ni d'identificacions.

 

El PSC ho ha denunciat als Mossos

El partit ha emès un comunicat on s'informa que els joves han aprofitat l'entrada d'altres persones que volien informació per afiliar-se al partit per entrar a l'edifici per la força i que han intimidat a les treballadores que s'hi trobaven en aquell moment. Així mateix, han explicat que mentre algunes d'aquestes persones «ocupants» esperaven a la recepció altres han increpat a les treballadores davant l'oposició d'aquestes a què circulessin per les dependències. Concretament, una de les empleades hauria patit «intimidació i amenaces directes» per part d'alguns d'ells i per això el PSC presentarà denúncia als mossos.

Pla general de l'avinguda Blondel de Lleida on es pot veure la seu del PSC i diversos cotxes de la policia

Pla general de l'avinguda Blondel de Lleida on es pot veure la seu del PSC i diversos cotxes de la policia | LleidaDiari.cat

 

 

La Plataforma ha difós per les xarxes un comunicat on indiquen que han entrat a la seu del PSOE a Lleida per «reivindicar els drets i les llibertats democràtiques que aquest règim viola sistemàticament amb la violència de la repressió». En aquest sentit, assenyalen que els governs del PSOE «sempre s'han destacat per la brutalitat contra lluites obreres i antifeixistes» i recriminen que són el partit que «va crear els GAL i ni tan sols ha derogat la llei mordassa com van prometre». Al mateix temps es lamenta que permeten empresonaments per un «referèndum democràtic, manifestar-se, aturar desnonaments o per explicar fets objectius sobre la monarquia, els cossos repressius i els presos polítics»; tot plegat, afegeixen, amb la «complicitat» de Podem.

 

En el mateix text, recorden que el president espanyol Pedro Sánchez va dir, quan era a l'oposició, que «empresonar a Valtonyc és molt mal símptoma de la nostra democràcia», però que ara que està al govern «només ofereix repressió per protestar amb ràbia legítima davant els desnonaments, l'atur massiu, l'explotació, o la sanitat maltractada». És per això, que asseguren, que Pablo Hasél pot ser empresonat a més de 4 anys en qualsevol moment per «uns tribunals feixistes herència del TOP de Franco i els seus botxins».

Imatge de l'assalt de la quinzena de persones

Imatge de l'assalt de la quinzena de persones | LleidaDiari.cat