Món: Espanya rep un ciberatac rus coincidint amb la celebració de la cimera europea

Diverses webs oficials del govern espanyol i de la xarxa de l’Ajuntament de Granada han estat objecte d’un ciberatac coincidint amb la cimera informal del Consell Europeu que ha tingut lloc a aquesta ciutat, segons han confirmat a l’ACN fonts de ciberseguretat de l’executiu. Es tracta d’un atac ‘DDos’, de denegació de servei, que ha afectat el web oficial de l’Ajuntament de Granada, l’oficina de turisme, la xarxa de busos i tramvia, així com també La Moncloa, el Ministeri d’Economia i l’Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe). Ha estat signat pel grup pro-rus ‘NoName’, afirmant que és una resposta al subministrament de nou armament espanyol a Ucraïna.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Al seu comunicat, els hackers expliquen que «Zelenski va arribar a la ciutat espanyola de Granada per reunir-se amb el president espanyol i discutir el subministrament de sistemes antiaeris hawk a Ucraïna». «Tenim pressa per atacar» la xarxa espanyola «amb míssils DDos de llarg abast», ha afirmat el grup rus. Al mateix escrit, la iniciativa russa celebra la caiguda dels «portals clau de la ciutat» de Granada, i també de recursos d’Internet «d’altres regions d’Espanya».

Durant la cimera del dijous a Granada, el president espanyol va oferir a l’ucraïnès formació per als seus soldats i nous equipaments antimines. Segons ha comunicat la Moncloa, l’Estat enviarà a Ucraïna «sis llançadores hawk per plantar cara a possibles bombardeigs russos contra objectius civils i infraestructures crítiques, així com per a la defensa del nou corredor de gra».