Acusen el Govern de pactar la «destrucció de proves» de l’1-O amb Unipost

Imatge de l'interior d'un punt de votació

Acusen el Govern de pactar amb Unipost la «destrucció de proves» de l’1-O | Cedida

 

La Guàrdia Civil acusa el Govern de pactar amb el responsable d’Unipost la «destrucció de proves» de l’1-O, segons han explicat en uniforme, al qual ha accedit Efe, enviat al titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona que investiga una quarantena de persones, entre els quals hi ha diversos ex-alts càrrecs del Govern, pels preparatius que es van dur a terme pel referèndum de l'1-O.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Unipost va repartir les targetes censals i les cartes certificades

Segons l'informe, Francesc Sutrias, exdirector de Patrimoni, dependent de la secretaria d'Hisenda de la conselleria dirigida per Oriol Junqueras, va mantenir converses amb Pau Raventós, responsable d'Unipost també imputat, sobre el repartiment postal de les targetes censals i les cartes certificades per als membres de les meses electorals de l'1-O. A més a més, també ho fa ver amb Pau Furriol, propietari de la nau on la Guàrdia Civil va intervenir paperetes.

 

Entrada del president Quim Torra a la sala del judici pel 1-O

També van confiscar el full de ruta per assumir les plenes competències del futur Estat català | CatalunyaDiari.cat

 

Així doncs, Sutrias, home de confiança de l'exnúmero 2 de Junqueras, valorava que podria ser imputat per delictes de desobediència, prevaricació i malversació en grau de temptativa. Precisament, entre el material intervingut a Raventós figuren les «factures» que va enviar a Sutrias, amb l'extracte del repartiment de la despesa de l'enviament postal associat del referèndum entre cinc departaments de la Generalitat.

 

Unipost devia destruir les proves que tenia de l’1-O

Segons l'informe, amb aquest acord de «trossejar» la facturació entre cinc departaments, els imputats només volien «dificultar la seva localització i dissimular la despesa vinculada amb el referèndum», que en el cas d'Unipost situen en gairebé un milió d'euros. A més, la Guàrdia Civil també ha ressaltat que van intervenir a Salvadó un sobre obert per un lateral, enviat per Sutrias, amb l'encapçalament de la Generalitat i la inscripció: «En mà. Personal. Confidencial».

 

 

Incloïa un informe de distribució d'actius i passius, amb data de desembre del 2016, per tal d’acordar amb l’Estat el seu repartiment «en cas d'una hipotètica secessió».  Per una altra banda, també van confiscar a Salvadó el document «Planificació Falles 2017», que realment contenia el full de ruta de la recaptació de la Generalitat per assumir les plenes competències fiscals del futur Estat català després de la celebració del referèndum d'octubre del 2017.