Retiren dos productes Grefusa a Catalunya per un error d’etiquetatge

Grefusa ha retirado los «grefusitos» y las palomitas por un error de etiquetado

Grefusa ha retirat els «grefusitos» i les crispetes per un error en l'etiquetatge | Grefusa

 

Durant la setmana passada es van retirar dels supermercats catalans dos productes de la marca Grefusa per un error d'etiquetatge. L'Agencia Espanyola de Consum i Seguretat Alimentària va prendre aquesta directriu després que les autoritats sanitàries valencianes alertessin de l’«absència de la llista d’ingredients i l’avís de presència de llet no declarada en dos productes d’aperitiu fabricats a Espanya».

 

Així doncs, es va ordenar la retirada dels dos productes de Grefusa que havien estat etiquetats de manera incorrecta. El primer producte retirat, doncs, va ser un lot de «Grefusito», un ‘snack’ salat que té forma en forma de ganxet i que es ven en bossetes de 35 grams, concretament els lots 77069, 77338, 77713, 78030 i 78349. A més, també es van haver de retirar cinc lots més de les crispetes que comercialitza aquesta marca, els lots 77160, 77343, 77724, 78035 i 78355.

 

Actualment l’empresa Grefusa ja «ha iniciat el procés de retirada dels productes per procedir al seu reetiquetatge» i, com a precaució, ha recomanat «a aquells consumidors al·lèrgics o intolerants a la llet que pugin tenir els productes anteriorment mencionats a les seves cases que s’abstinguin de consumir-los». No obstant això, també ha assegurat que no existeix cap risc per la resta de consumidors i que es poden menjar sense cap problema.

 

Mercadona també va retirar productes mal etiquetats

Els supermercats de la cadena valenciana també van haver de retirar un dels seus productes per un error en l’etiquetatge el passat mes d’agost. Concretament van treure dels seus prestatges les bosses de croissants de xocolata Hacendado de 375 grams que tenien una data de consum preferent entre el 16/09/18 al 6/10/18 per «un error en l’etiquetatge que afecta aquestes unitats per no haver indicat que contenen llet i/o derivats com es fa habitualment».

 

Mercadona presenta en tots els seus productes una descripció molt detallada de cadascun dels ingredients i els possibles al·lèrgens que poden presentar. No obstant això, davant aquest error, la cadena de Juan Roig va decidir retirar el producte perquè els clients amb intolerància a la lactosa i els seus derivats no el compressin. Però no va caldre que els croissants de xocolata fossin retirats de tots els supermercats, ja que els de Catalunya, la Comunitat Valenciana, les Illes Balears i Múrcia estaven etiquetats correctament.