Sense Categoria

Buiden un nínxol erroni durant un enterrament al Bages

Avatar
  • novembre 13, 2018
  • 3 min read

Els treballadors van retirar les restes d'un nínxol que era propietat d'una altra família | patrimonifunerari.cat

 

Una greu confusió va provocar moments de molta tensió al cementiri de Navarcles, a la comarca del Bages, el passat divendres, durant l'enterrament d'un difunt. Els operaris van obrir, per error, un nínxol que pertanyia a una altra família, i van buidar-lo per poder realitzar l'enterrament. Segons han explicat des de l'Ajuntament, la confusió es deu al fet que la família va comunicar un número de nínxol que no era el correcte.

 

La família del difunt es va adonar de l'error el dia de l'enterrament

Segons explica el portal 'Regio 7', tot va tenir lloc al matí, quan després de celebrar-se un funeral a l'església de Navarcles, la família del difunt es va desplaçar fins al cementiri per poder donar-li sepultura. En arribar, però, van adonar-se amb estupefacció que el nínxol que els operaris havien buidat per poder introduir-hi el fèretre no era de la seva propietat. 

 

En realitat, segons el consistori, hi va haver un problema a l'hora de comunicar el número, ja que els familiars havien entregat a la funerària un que anys enrere havia estat propietat del seu familiar, però que havia estat venut a una altra família fa temps. No va ser fins al mateix divendres que es van adonar, un cop ja eren al cementiri. 

 

Els operaris havien buidat les restes del nínxol equivocat

La situació va ser força delicada, ja que els treballadors del cementiri havien dut a terme els treballs habituals en casos com aquest. Concretament, abans de l'arribada del nou difunt, van obrir el nínxol, i van retirar el fèretre que hi havia al seu interior, pertanyent a un navarclí mort fa més de dos anys. Posteriorment, van traslladar les restes que hi havia al seu interior a un sudari, de dimensions més reduïdes que un taüt, i van destruir el fèretre antic, donant per fet que les restes dels dos difunts podien ser sepultades juntes. 

 

En adonar-se de l'error, l'Ajuntament va alertar de seguida la família perjudicada, que va acudir al cementiri, on es van viure alguns moments de tensió entre els responsables municipals i els afectats. No va ser necessària, però, la intervenció dels Mossos, ja que ja hi havia un vigilant municipal que va evitar que les coses anessin a més. Per tal de reparar els danys ocasionats, l'Ajuntament va oferir a la família afectada un nou taüt, on es van dipositar les restes del sudari, i l'endemà mateix el nou fèretre va ser sepultat al nínxol. 

 

L'alcalde del municipi ha demanat disculpes per la situació, i s'ha compromès a revisar el procediment per evitar que es torni a produir una situació similar. En concret, com que el problema havia sorgit perquè la família va entregar un títol de nínxol que ja no els pertanyia, es comprovarà sempre que el número correspongui amb la propietat real.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *