Graven a 21 persones llençant malament la brossa a Mollerussa

Graven a 21 persones llençant malament la brossa a Mollerussa

Les càmeres de videovigilància permeten denunciar 21 persones per no llençar la brossa correctament a Mollerussa | LleidaDiari.cat

El passat mes d'octubre es van instal·lar dues càmeres de seguretat per fer el control de dues illes de contenidors concretes a Mollerussa, una de fixa a la zona de les piscines i l'altra al carrer d'Arbeca. En cinc mesos d'intervenció la Policia Local ha multat 21 persones per no dipositar correctament les escombraries.

 

Es preveuen multes de 100 euros si la infracció és considerada lleu, però es podria arribar a 750 euros si és greu. Amb el lema 'Fem el clic, fem-ho bé', l'Ajuntament inicia aquesta setmana una campanya per sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de llençar la brossa correctament i fer un bon ús dels contenidors.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La campanya és un encàrrec de l'Ajuntament al Consell Social en el marc del Pla de Civisme i té per missió difondre l'Ordenança reguladora de la convivència ciutadana explicant les sancions que preveu per aquestes conductes incíviques. Així ho han explicat aquest dimarts l'alcalde Marc Solsona, acompanyat de la regidora d'Acció Social i Ciutadania, Anna Carné, i Marta Simó, representant del Consell Social.

 

Especial incís en la recollida de voluminosos

Aquesta acció, a banda de conscienciar sobre la necessitat de dipositar correctament les bosses de la brossa a l'interior dels contenidors, vol fer també especial incís en la recollida de voluminosos reforçant la informació sobre el servei gratuït que es presta trucant a l'Ajuntament per concertar-lo. Per això, s'han editat 150 adhesius que es col·locaran als laterals dels contenidors de les 93 illes que hi ha Mollerussa així com 500 fulletons informatius que es repartiran en mà a peu de carrer per part de les tècniques del Pla de Civisme.

 

A aquesta primera campanya la seguiran dues més centrades, una primera, en conscienciar als propietaris d'animals de companyia de la necessitat de recollir els excrements de la via pública i, una segona, sobre el joc responsable a les places i carrers del centre urbà. Per impulsar-les, s'editarà material gràfic que està previst repartir entre els nous propietaris d'animals de companyia que els censin a l'Ajuntament i també a centres veterinaris en el cas de la primera, i entre la ciutadania en general, en el cas de la segona.