Interessant: Organitzen un taller de conserva de tomata a l’Horta de Lleida

Dues empreses familiars i agràries de l'Horta de Lleida, Fruita Blanch i Granja Pifarré, organitzen el pròxim 31 de juliol una matinal amb un taller artesanal de conserva de tomata. Les dues empreses lleidatanes volen donar a conèixer la practicitat i sostenibilitat d'aquesta pràctica que la pagesia fa des de temps immemorials per poder conservar els seus productes i consumir-los a l'hivern conservant el seu sabor. Aquesta activitat es fa a l'estiu, just en el moment de màxima producció de les tomateres.

 

El pagès i emprenedor, Joan Blanch de Fruites Blanch, conduirà un taller de conserva tradicional de tomata a la Granja Pifarré, a l'Horta lleidatana. Explicarà el pas a pas i tothom aprendrà a fer la conserva per ell mateix, és una activitat pensada i organitzada per a tots els públics. Enguany també participarà en la jornada el comunicador i expert gastronòmic, Enric Ribera Gabandé, que presentarà l'activitat amb interessants detalls de la nostra història gastronòmica.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Taller de conserva de tomata

Granja Pifarré organitza un taller de conserva de tomata | LleidaDiari.cat

 

Tothom s'endurà un pot de tomata artesanal

En finalitzar l'activitat, tothom s'endurà un pot de tomata artesanal. A més, el Consell Comarcal del Segrià promociona l'activitat regalant un embolcall sostenible a tots els participants i així fomentar aquesta cultura de no malbaratament i reutilització. L'activitat es pot reservar des de la web www.granjapifarre.com, s'ha d'anar a l'apartat d'agroactivitats i allí escollir l'activitat proposada. L'activitat està limitada a les 25 primeres persones que en facin reserva perquè es vol garantir un grup reduït que pugui gaudir plenament de l'activitat.