La Granadella crea la primera Ruta dels Bombardejos patits durant la Guerra Civil

Imatge d'una recreació a la Granadella

Imatge d'una recreació a la Granadella | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de la Granadella impulsa una nova iniciativa de turisme cultural amb la creació de la primera ruta al voltant dels tràgics Bombardejos de la Guerra Civil a la Granadella. Es tracta d'un itinerari circular que proposa als visitants fer un viatge al passat i recórrer el poble de les Garrigues tot descobrint els vestigis i les històries que van transcórrer en el municipi durant la Guerra Civil i en una de les etapes més cruentes de la retirada republicana del front de l'Ebre en confluència amb el front del Segre.

 

La situació del poble va fer que diferents tropes republicanes s'establissin al municipi durant un llarg període de temps, motiu pel qual el bàndol feixista va bombardejar el nucli de cases en diverses ocasions. Concretament, el bombardeig més fort va tenir lloc la vigília i el dia de Nadal del 1938.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La ruta es pot descarregar des de l'app de Natura Local

La ruta es pot descarregar des de l'app de Natura Local, que està disponible tant a 'Google Play' com a 'Apple Store', compta de dotze punts d'interès geoposicionats i amb contingut interpretatiu amb audioguia. Permet conèixer i tenir informació sobre refugis per als civils, l'ús de l'església durant el conflicte, l'antic convent de l'ordre de la Sagrada Família, les restes del castell medieval, edificis construïts durant la postguerra amb els fons de regions devastades, com les escoles velles o l'antic escorxador municipal, etc.

 

El recorregut es pot complementar amb una visita al Museu de l'oli, amb la possibilitat d'un tast d'oli verge extra al CCOC, entre altres activitats programades per aquest centre de difusió de la cultura de l'oli. Link de la ruta: https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-lleida/rutes-senderisme-la-granadella/ruta-dels-bombardejos-de-la-guerra-civil.

Més recreacions a la Granadella

Més recreacions a la Granadella | LleidaDiari.cat

 

 

També et pot interessar…