Gran festa a la Mitjana per sensibilitzar petits i grans sobre la importància de l’aigua

Gran festa a la Mitjana per sensibilitzar petits i grans sobre la importància de l’aigua| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Lleida ha celebrat una nova edició de la Festa de l’Aigua al Parc de la Mitjana, amb la participació de més de 2.000 persones. La Regidoria de Medi Ambient i Horta ha organitzat una vintena d’activitats per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua (22 de març) i per conscienciar la ciutadania sobre la importància que té aquest líquid.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la tinenta d’alcalde Marta Camps i el regidor Josep Barberà, ha passejat per la Mitjana i s’ha interessat pels diferents tallers infantils. Ros ha explicat que “Dia de l’Aigua, fem festa” és una iniciativa que pretén difondre les propietats de l’aigua i ensenyar a valorar-ne el seu consum. Segons ha indicat, es tracta de sensibilitzar la població, d’una forma divulgativa, sobre el que significa l’aigua a la nostra cultura i ho ha il·lustrat amb la frase “l’aigua és vida”, sent essencial per la producció agrícola, la salut i la qualitat de vida de les persones. 

L’alcalde ha defensat l’aprofitament sostenible de l’aigua per garantir el futur i ha recordat la tasca de difusió que es farà conjuntament amb l’Ateneu Popular de Ponent sobre el patrimoni aqüífer del territori.

Un dels actes que ha remarcat Ros ha estat el repic de campanes amb motiu del 150è aniversari de la construcció del Canal d’Urgell. De fet, ha afegit que aquest canal, conjuntament amb els Aragó i Catalunya, Algerri-Balaguer, Pinyana i el futur Segarra Garrigues, ha significat un abans i un després per al territori. Aquest diumenge fa 150 anys que el Canal d’Urgell va regar la primera finca amb les seves aigües, a Tarassó, al terme municipal d’Agramunt. Per aquest motiu, la Comunitat de Regants dels Canals d’Urgell han organitzat un repic de campanes a tota la zona que rega aquesta infraestructura.

Tallers familiars, visites teatralitzades al parc, jocs i contes han estat algunes de les propostes que s’han fet. Un d’ells mostrava el consum d’aigua associat a la producció d’aliments, que ha estat el motiu en el qual l’ONU ha centrat l’atenció aquest any per commemorar aquest dia. D’aquesta manera, es podia conèixer el consum d’aigua d’un menú habitual.

La jornada també ha tingut ha tingut un component benèfic, ja que UNICEF ha organitzat la gimcana solidària “Aigua i alimentació al Sahel”. El Banyetes ha estat qui ha donat la sortida a aquesta activitat.