Societat

Ets autònom? Aquesta informació sobre nous programes de suport t’interessa!

La conselleria destinarà 28 milions d'euros en ajuts a l'autoocupació i al foment de la contractació d'aturats

Marta Romera
  • febrer 8, 2023
  • 2 min read
Ets autònom? Aquesta informació sobre nous programes de suport t’interessa!

El Departament Empresa i Treball destinarà prop de 32 milions d’euros a programes de suport als autònoms, un 20,5% més que l’any passat. La conselleria entregarà 28 milions d’euros en ajuts directes per fomentar l’autoocupació i la contractació d’aturats durant un any i mig. En concret, els autònoms que busquin ampliar el seu negoci podran tenir un ajut de 18.300 euros per contractar entre una i tres persones desocupades durant un mínim de 18 mesos.

A més, els joves d’entre 18 i 29 anys que vulguin començar un negoci podran accedir a subvencions de 13.500 euros. Un altre dels programes que impulsa el Govern va dirigit a consells comarcals i ajuntaments per desenvolupar projectes d’assessorament a autònoms dotat amb 3,7 milions d’euros.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

«Són projectes per iniciar l’activitat i fer el pas definitiu endavant, per consolidar i fer que els projectes puguin tenir continuïtat i són també línies per créixer», ha assegurat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, en una atenció als mitjans aquest dimecres per presentar les partides.

 

Torrent ha afegit que el Govern vol ser present a les diferents fases de vida de les empreses, i «ser una administració proactiva, emprenedora que pren riscos conjuntament amb els privats perquè això repercuteix positivament amb el conjunt del país». «Ens volem reivindicar com el Govern dels autònoms», ha afegit.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *