El Govern fixa uns serveis mínims de 2 docents per 4 classes a infantil i primària pel 28 d’octubre

El Govern ha fixat els serveis mínims per la vaga d'aquest dijous 28 d'octubre convocada per sindicats com la IAC i la CGT per protestar contra l'abús de temporalitat a les administracions públiques.
 

A ensenyament, la Generalitat decreta que hi ha d'haver 2 docents per cada 4 classes a infantil i primària i 1 professor per cada 3 grups a l'ESO. Per educació especial, llars d'infants, menjadors i activitat complementàries, hi haurà d'haver el 50% de les plantilles com a mínim.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

D'altra banda, el Departament d'Empresa i Treball fixa en el 85% el servei que han de garantir les operadores de transport Renfe, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), així com els serveis funeraris públics.
 

L'ordre també dicta que el sistema sanitari ha de garantir el «normal funcionament» d'urgències, de les unitats especials –com les UCI o les sales de parts–, del circuit assistencial covid-19 a l'atenció primària i també de la campanya de vacunació. També s'ha d'atendre l'activitat quirúrgica «inajornable». 

El servei de neteja dels centres sanitaris mantindrà l'activitat normal en les àrees d'alt risc –que són totes les instal·lacions-, amb la totalitat de la plantilla. L'ordre també decreta que s'haurà de garantir el normal funcionament del servei de coordinació d'urgències i els sistemes d'emergències mèdiques. La resta de serveis no previstos en l'àmbit sanitari funcionaran com en un dia festiu, exceptuant aquells centres on la plantilla sigui igual a la dels dies laborables, en que passarà a ser del 50%.

El Govern fixa uns serveis mínims de 2 docents per 4 classes a infantil i primària pel 28 d’octubre

El Govern fixa uns serveis mínims de 2 docents per 4 classes a infantil i primària pel 28 d'octubre | LleidaDiari.cat

Treball fixa en el 85% el mínim de treballadors per atendre urgències

Pel que fa personal d'empreses que realitzen funcions d'assistència, es fixa el mateix servei que el cap de setmana en menjadors socials i el d'un festiu a les residències de gent gran i per a persones amb disminució. Centres de dia hauran de garantir el funcionament habitual de la restauració i un 50% de la resta d'espais. El servei d'ajuda a domicili s'haurà de prestar en casos «urgents, necessaris i inajornables».

La ràdio i la televisió pública haurà de retransmetre un 50% dels continguts habituals dels seus canals, emissores i portals i garantir l'emissió de la informació necessària en cas que es produeixi una emergència per a la població.
 

Pel que fa als cossos que depenen del Departament de Justícia, el personal de centres penitenciaris haurà d'anar a la feina com si fos un dia festiu; mentre que el que s'encarrega de rehabilitació ho haurà de fer amb un 50% del personal i el d'oficines amb un 65%. Els jutjats que estiguin de guàrdia hauran de comptar amb el 100% dels efectius adscrits.
 

Al Tribunal Superior de Justícia i a les audiències provincials, el personal de l'administració de justícia haurà de garantir els serveis mínims d'un funcionari en cada sala, secció o servei de registre o de presentació d'escrits. Als jutjats de primera instància i instrucció hi haurà d'haver un funcionari per cada dos jutjats civils i un per cada sala penal.