La proposta del govern espanyol: Xecs de 300€ per a famílies vulnerables

Yolanda Díaz ha proposat un xec de 300 euros per a les famílies més castigades per la inflació com a manera de «reforçar la protecció» davant d'una crisi «internacional». Tenint en compte que el decret de mesures especials per fer front a la crisi decau el 30 de juny, Díaz aposta per «renovar-lo per als pròxims tres mesos» davant la situació «d'incertesa econòmica global».

 

A banda del xec, també proposa rebaixar a la meitat l'abonament de transport, apujar un 10% l'impost de societats a les grans companyies energètiques per recaptar entre 1.500 i 2.000 milions d'euros o «graduar» la bonificació al preu de la benzina i del gasoil no professional «segons el nivell de renda de les persones beneficiades».

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La vicepresidenta del govern espanyol i líder d'Unides Podem ha recordat en un fil a Twitter que la inflació està «colpejant» les famílies, un fet que «es nota» a l'hora de fer la compra o de «quadrar els comptes a final de mes». Per això opina que el govern liderat per Pedro Sánchez ha actuat «amb rapidesa i determinació», però alerta que «ara no és suficient».

El govern espanyol proposa un xec de 300 euros per a famílies vulnerables | LleidaDiari.cat

 

Reforçar la protecció de la ciutadania

A parer de la dona forta d'Unides Podem al govern de Sánchez, és «imprescindible» reforçar la protecció de la ciutadania i «avançar en mesures que potenciïn la transició energètica». Per això aposta pel xec de 300 euros per a les persones «més colpejades per la crisi», una mesura que, recorda, també s'ha posat en marxa a França.

 

Així, la recepta dels morats per fer front a la pujada de preus per la inflació és «protegir les famílies i el seu poder adquisitiu». Alhora en el context de l'avenç cap a la transició ecològica i d'una mobilitat sostenible, la formació aposta per «reduir el preu del transport públic», concretament un 50% l'abonament. La vicepresidenta també proposa, en nom del seu partit, establir un mecanisme que permeti «graduar» la bonificació al preu de la benzina i del gasoli no professional «segons el nivell de renda de les persones beneficiades».

 

Alhora considera que tota aquesta «inversió social i ecològica no pot pagar-la la ciutadania en aquest moment tan complicat» i demana a les grans empreses energètiques «una contribució extra». En concret, proposa incrementar «deu punts» l'impost de societats «per recaptar entre 1.500 i 2.000 milions».