Reforma de la Constitució: La paraula que el Govern espanyol i el PP volen eliminar

El govern espanyol i el PP han acordat reformar la Constitució per eliminar el terme ‘disminuït’ que a l’article 49 fa referència a les persones amb discapacitat. Ho ha anunciat el ministre de Presidència, Félix Bolaños, en una roda de premsa aquest dimecres al Congrés després de reunir-se amb la portaveu dels populars a la cambra baixa, Cuca Gamarra. En la trobada, ambdós han «compartit la necessitat de reformar» aquesta part de la Carta Magna i han pactat que la modificació se «cenyeixi» a aquest article. Bolaños ha celebrat que el PP hagi canviat de parer i accepti la reforma, que té un «amplíssim consens polític i social».

El titular de Presidència ha explicat que en les pròximes setmanes tractaran de tancar un text amb el PP i ha manifestat la intenció de dialogar amb tots els grups parlamentaris perquè s’hi sumin així com amb col·lectius de persones amb discapacitat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Per la seva banda, Gamarra ha dit que el PP «donarà prioritat» a aquest afer i ha reclamat que el text tingui totes les garanties constitucionals i segueixi les recomanacions del Consell d’Estat. La portaveu del PP ha reivindicat que els populars van oferir negociar aquesta qüestió a l’abril de l’any passat i ha lamentat que no s’hagi fet fins ara.

La modificació de la Constitució requereix una majoria qualificada de tres cinquens de la cambra baixa.