El govern espanyol canviarà el preu de les mascaretes

Diverses mascaretes quirúrgiques

Imatge de diverses mascaretes quirúrgiques | Pexels | Karolina Grabowska

 

El govern espanyol reduirà el preu de les mascaretes higièniques mitjançant una rebaixa de l'IVA o fixant un nou preu màxim. La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat que l'executiu abaixarà el preu de les mascaretes a través d'una reducció de l'IVA si la Comissió Europea ho permet. En cas contrari, el govern de Pedro Sánchez fixarà un preu màxim que serà menor als 0,96 euros fixats en la primera intervenció.

 

Fa tan sols uns dies María Jesús Montero assegurava que no es podia reduir l'IVA d'aquest producte. Tot i això, avui ha destacat que els països que ho han fet han procedit d'una manera diferent de què, en principi, marca la directiva europea al respecte.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Una reducció de preu per a tots

Segons ha assenyalat la ministra d'Hisenda, el govern i altres països, que tampoc han abaixat aquest impost, han fet una consulta a la Comissió Europea per saber si procedirà contra els territoris que sí que l'han rebaixat o poden fer el mateix. «Estem reclamant si ens permetrà a tots baixar l'IVA», ha dit Montero, qui ha insistit que la directiva és «diàfana» i, tret d'alguna indicació de la Comissió, no permet abaixar aquest impost. No obstant això, també ha afegit que «ens sembla raonable» que la Comissió no faci efectiva aquesta llei.

 

Sinó permeten rebaixar l'IVA, Montero té clar la decisió del govern espanyol. I és que ha assegurat durant la seva intervenció que l'executiu de Pedro Sánchez tornarà a fixar un preu màxim, que serà inferior al que es va establir fa mesos, de 0,96 euros

 

La polèmica sobre el preu de les mascaretes higièniques ha estat sempre molt present. I és que l'IVA d'Espanya és d'un 21% en aquests articles d'higiene, mentre que als Països Baixos, Bèlgica i Itàlia s'ha eliminat aquesta taxa per complet. Ara només queda esperar la resposta de la Comissió Europea i, en cas que aquesta sigui negativa, veure com afronta l'Executiu espanyol aquesta baixada del preu de les mascaretes.