El govern espanyol vol que els alumnes segueixin portant mascareta al pròxim curs

Els ministeris de Sanitat i Educació han enviat un esborrany a les comunitats autònomes on plantegen que els alumnes majors de sis anys segueixin portant mascareta el pròxim curs, però que obre la porta a reduir fins a 1,2 metres la distància interpersonal, fet que permetria que els centres educatius augmentin la ràtio d'alumnes per classe que havien rebaixat per l'obligatorietat de fixar la distància en 1,5 metres.

 

La proposta, avançada per El País i confirmada per Sanitat, serà objecte de debat aquest dijous a la Comissió de Salut Pública i divendres a la Comissió d'Educació. El govern espanyol sosté que està obert a introduir-hi canvis i el document final no s'aprovarà fins a la setmana que ve. L'esborrany, que contempla el protocol a aplicar el curs que ve a primària, secundària, ESO, batxillerat, FP i Ensenyaments Artístics i Esportius, estableix que els alumnes continuaran formant grups bombolla o mantenint la distància interpersonal.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

El govern espanyol vol que els alumnes segueixin portant mascareta al pròxim curs

El govern espanyol vol que els alumnes segueixin portant mascareta al pròxim curs | LleidaDiari.cat

 

El document parteix de la premissa que les mesures que s'han aplicat durant el present curs han funcionat correctament, però recorda que encara no s'ha definit com es farà la vacunació infantil i que no se sap com afectaran l'evolució de la pandèmia les variants detectades. Per aquest motiu manté que es continuaran ventilant les classes, si pot ser de forma «permanent», i es faran entrades i sortides graonades per grups per evitar massificacions. Estableix que continuarà el protocol al pati per evitar contacte entre grups. Pel que fa a la distància entre alumnes, el govern espanyol espera que serveixi per garantir les classes presencials de tot l'alumnat, tot i que manté la porta oberta a un model híbrid entre teletreball i presencial si hi ha brots.

 

La promesa de Sánchez sobre la vacunació a Espanya

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimarts que durant el mes de maig la campanya de vacunació registrarà «un salt de gegant» amb l'arribada de milions de dosis durant aquest mes i el següent, de manera que «anem en línia recta cap a la immunitat de grup». Segons Sánchez, la fita de tenir el 70% de la població vacunada s'assolirà «a mitjans d'agost», quan ja hi haurà «33 milions de compatriotes vacunats amb la pauta completa». «Avui queden 97 dies perquè anem a la immunitat de grup», ha reiterat.

 

Entre altres, ha explicat que l'Estat rebrà al juny 13 milions de vacunes només de la companyia Pfizer, de manera que passarà d'1,5 milions setmanals a 2,7 milions de dosis. D'aquesta manera, segons Sánchez, s'estan complint «escrupolosament» els objectius, i a la primera setmana de juny ja hi haurà 10 milions de vacunats amb pauta completa. Sánchez ha fet aquestes manifestacions durant l'acte de presentació de la reforma de l'article 49 de la Constitució.