Sense Categoria

El Govern es farà càrrec de l’enderroc dels habitatges del Grup Sant Isidori de Mollerussa

Avatar
  • juliol 24, 2019
  • 4 min read

Pla tancat d'algunes obertures d'habitatges del grup Sant Isidori de Mollerussa | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Mollerussa i la Generalitat han acordat la modificació del conveni de col·laboració a tres bandes signat l'agost de 2017 entre el mateix consistori i els departaments de Territori i el de Governació, relatiu als habitatges del Grup Sant Isidori. La modificació suposa que el consistori encomanarà a la Generalitat l'enderroc de cadascun dels 4 blocs afectats, una actuació valorada en 100.000 euros, per cada bloc i que assumirà, en primera instància, Territori i Sostenibilitat a través de l'Institut Català del Sòl (INCASÒL).

 

L'Ajuntament ho compensarà amb la cessió de solars al municipi que s'hauran de destinar a la promoció d'habitatge protegit. La mesura passarà pel ple el dijous 25 de juliol. L'alcalde Marc Solsona ha valorat l'acord com una bona operació que permet garantir la promoció d'habitatge protegit a la ciutat.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Disminuir la càrrega econòmica per als propietaris dels habitatges

Solsona també ha indicat que es tracta de donar forma a l'acord de col·laboració amb la Generalitat per portar a terme aquesta actuació que suposa l'enderroc d'una propietat privada. En aquest sentit, Solsona, que ha recordat que en el seu dia es va arribar a aquest acord amb la voluntat de disminuir la càrrega econòmica per als propietaris dels habitatges afectats que havien d'assumir aquestes despeses, ha indicat que l'acord preveu també que l'Ajuntament buscarà la fórmula perquè els propietaris que reuneixin uns determinats condicionants socials i econòmics quedin exempts del pagament mentre que, en el cas d'aquells que disposin de recursos suficients com és el cas de les entitats bancàries, se'ls repercuteixi el cost de l'enderroc.

 

El primer edil també ha projectat un horitzó temporal pel que fa a l'enderroc dels 160 habitatges afectats distribuïts en quatre blocs. Així, ha indicat que la previsió és que es pugui procedir a l'enderroc del Bloc A a finals del 2019 o principis del 2020. En aquest sentit, Solsona ha apuntat que durant aquest mes de juliol es finalitzarà el procés de desallotjament dels 6 pisos d'aquest immoble que encara estan pendents de trasllat a habitatges de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, per tal de poder tirar endavant l'expedient d'enderroc. Pel que fa als altres tres immobles, la previsió per al Bloc C, per al que ja s'ha iniciat l'expedient de ruïna tècnica i econòmica, és que l'enderroc pugui ser possible de cara a l'estiu de 2020 mentre que el Bloc B podria ser enderrocat a finals del 2020 i el D a l'estiu del 2021, segons ha afegit l'alcalde.

 

El desallotjament  s'ha desenvolupat de manera progressiva

El desallotjament dels 40 habitatges del Bloc A s'ha desenvolupat de manera progressiva. En 23 habitatges, les persones que hi vivien han estat reallotjades en altres habitatges proveïts per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya mitjançant contractes de lloguer, atès que es trobaven en emergència habitacional, mentre que en la resta de situacions, els pisos o bé estaven buits o bé els seus ocupants ja disposaven d'alternatives d'habitatge. Així mateix, s'han portat a terme 13 reallotjaments més de famílies residents en els altres tres blocs, després de rebre els informes tècnics corresponents que així ho recomanaven, preveient-se continuar amb el desallotjament total del bloc C.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *