Sense Categoria

El Govern i la Diputació de Lleida acceleraran el desplegament de la fibra òptica a tot el territori

Avatar
  • setembre 6, 2018
  • 3 min read

Imatge de la roda de premsa | LleidaDiari.cat

 

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, s'ha reunit aquest dijous amb el president de la Diputació de Lleida, Josep Reñé, per «accelerar de manera consensuada» el desplegament de fibra òptica a la totalitat de la demarcació de Lleida abans del 2023. Totes dues institucions estan acabant de tancar l'avantprojecte amb la voluntat que, una vegada aprovats els pressupostos respectius per l'any que ve, es pugui licitar per començar obres aquest mateix 2019. El projecte contempla desplegar 1.500 km de cable de fibra òptica per connectar els 231 municipis de la demarcació i 178 polígons industrials.

 

Puigneró ha destacat que «l'acord amb la Diputació permetrà donar un impuls i accelerar el procés de desplegament de la fibra òptica, no només a les capitals de comarca, sinó per poder arribar en els anys vinents a tots els municipis de les comarques de Lleida». El conseller ha recordat que la voluntat del Departament és tenir totes les capitals de comarca connectades amb xarxa neutra de la Generalitat. Segons ha explicat, ja són set de les dotze capitals de comarca lleidatanes les que tenen connexió amb fibra òptica (La Seu d'Urgell, Balaguer, Tremp, Mollerussa, Cervera, Lleida i Tàrrega) -a banda dels municipis també connectats d'Àger, Térmens, Castell de Mur, La Pobla de Segur i Vilanova de la Barca-, i en resten cinc per connectar (El Pont de Suert, Les Borges Blanques, Sort, Solsona i Vielha).

 

Per fer-ho realitat, les dues administracions han acordat estendre la connexió no només a les capitals de comarca l'any 2020, sinó a la totalitat dels municipis de la demarcació l'any 2023. El conseller ha recordat que «no es pot garantir un desenvolupament social i econòmic sense accés a uns serveis de telecomunicacions de qualitat». A més, ha apuntat que «el Govern té com a objectiu prioritari garantir l'equilibri i cohesió social i territorial, i que el desplegament d'infraestructures digitals d'alta capacitat assegura la igualtat d'oportunitats per a tots els ciutadans i ciutadanes, empreses i entitats de tots els municipis de Catalunya».

 

D'altra banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha agraït el compromís de la Generalitat vers les terres de Lleida. El Govern ha desplegat fins avui a Lleida 515 km de fibra amb un cost de quinze milions d'euros. L'acord d'aquest dijous s'emmarca en el Pacte Nacional per la Societat Digital, signat entre el Govern de Catalunya amb les diputacions, els consells comarcals, els ajuntaments i entitats municipalistes per fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d'infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *