Els milions d’euros que destinen a programes d’FP dual per a joves desocupats

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha obert aquest dilluns una convocatòria de formació professional dual per més de 1.000 joves aturats i sense qualificació professional. En comparació amb l'anterior oferta, s'ha incrementat el pressupost en un 47% fins a arribar als 25 milions d'euros.

 

Segons ha detallat el Govern en un comunicat, hi haurà cursos per especialitzar-se en el sector alimentari, la logística o les energies renovables, entre d'altres. Amb aquesta iniciativa, es pretén donar sortides als joves d'entre 16 i 29 sense qualificació, que representen el 72% dels joves sense feina.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Durant tot un any, els joves que ingressin als programes d'FP dual rebran acompanyament i una formació que els permeti obtenir un certificat de professionalitat de nivell 1, 2 o 3, mentre estan contractats per una empresa.

 

Han valorat molt positivament la primera convocatòria

«Els responsables del programa del SOC han valorat molt positivament la primera convocatòria. Per aquest motiu, s'ha apostat per incrementar el pressupost i poder així consolidar la connexió entre mercat laboral i les persones demandants d'ocupació gràcies a la realització de formació tant en els tallers com en les aules», ha detallat el Departament d'Empresa i Treball. El termini de sol·licitud de les subvencions per a l'FPO Dual s'inicia demà 26 de juliol i finalitzarà el dia 26 de setembre. Les actuacions de formació i contractació es podran allargar fins al novembre de 2023.