T’interessa: Les mascaretes podrien deixar de ser obligatòries al transport públic

El Govern ha demanat a l’Estat que l’ús de mascaretes al transport públic passi de ser una «obligació» a una «recomanació”. La portaveu, Patrícia Plaja, ha constatat que si no es pot fer complir l’ús de les mascaretes «té poc sentit” que sigui obligatori.

Durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu, Plaja ha afegit que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja «fa setmanes” que reclama aquest canvi a la comissió de Salut Pública. «Esperem que se’ns faci cas aviat”, ha conclòs Plaja.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Salut ha declarat 32 ingressats menys per covid-19

Salut ha declarat 32 ingressats menys per covid-19, xifra que suposa un total de 392 hospitalitzats. Són dades entre el 12 i el 18 de setembre. D’altra banda, hi ha 13 persones a les Unitats de Cures Intensives (UCI) – dos més en relació amb les dades de la setmana passada- i 7 morts declarats en aquest període (tots de més de 80 anys). El nombre de morts de la setmana anterior ja puja fins a 20. Pel que fa als positius diagnosticats per l’atenció primària, se n’informa de 3.252 més en una setmana. L’anterior, entre el 5 i l’11 de setembre, van ser 2.927 positius. Amb aquestes magnituds, la taxa de casos per 100.000 habitants puja fins a 46.