Edició 2020

El Govern es compromet a iniciar el projecte de comissaria a Mollerussa

  • març 18, 2019
  • 3 min read

Imatge pla general del conseller d'Interior, Miquel Buch, amb autoritats polítiques de la demarcació | LleidaDiari.cat

 

El conseller d'Interior Miquel Buch va confirmar aquest diumenge a Mollerussa, on va participar de la celebració del Dia de la Comarca, el compromís del Govern d'engegar aquest any la realització del projecte de la comissaria de districte de la capital del Pla d'Urgell. Una eina, va dir Buch, molt important per a la comarca i que està prevista en els propers pressupostos de l'executiu català.

 

En arribar a Mollerussa, l'alcalde, Marc Solsona, va acompanyar el conseller en una breu conversa amb dos efectius del cos de Bombers de Mollerussa. El conseller va dir que és conscient de la situació «crítica”»però també va remarcar que s'està «capgirant” la situació amb la promoció que s'ha fet de bombers i la compra de material que s'està agilitzant «al màxim». En aquest sentit, el conseller va afegir que s'està recuperant el temps a marxes forçades.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Una decisió presa i que és fruit de converses en els darrers mesos amb l'alcalde 

El conseller d'Interior va explicar que tenen previst, en el pressupost de 2019, tirar endavant el projecte i també l'inici de tot el procés des de la redacció fins a la licitació i execució de les obres perquè es tracta d'una «eina molt important» que reuneix totes les condicions «socials, policials i polítiques». En aquest sentit, Buch va dir que es tracta d'una decisió presa i que és fruit de converses en els darrers mesos amb l'alcalde de Mollerussa i també els responsables policials de Ponent. «Hem premut el botó perquè comenci com més aviat millor», va remarcar el conseller.

 

En arribar a la capital del Pla d'Urgell, el conseller va saludar les autoritats i va tenir una conversa amb dos efectius del cos de Bombers del municipi. Buch ha manifestat després que el cos passa per una situació «crítica» en l'àmbit de «personal «i també de material». És per això que estan intentant capgirar la situació «a marxes forçades» després de la darrera promoció de 250 nous bombers, la «més important», va dir, dels darrers 25 anys i també de la compra de material «necessari”. «Si anem a una, Govern i Cos de Bombers intentem recuperar la situació de qualitat d'un cos tan important», va sentenciar Buch. Segons ha pogut saber l'ACN, el cos de Bombers de Mollerussa està aquest diumenge en situació «menys 1», que significa que compta amb un efectiu menys.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El conseller ha visitat la capital del Pla d'Urgell

Buch ha visitat Mollerussa aquest diumenge amb motiu de la celebració del Dia de la Comarca, que celebra 30 anys, en el marc de la 147a edició de la Fira de Sant Josep. Alcaldes i alcaldesses del territori s'han traslladat des de l'Ajuntament a la seu del Consell Comarcal del Pla d'Urgell per descobrir una escultura creada per l'artista Erik Schmitz Coll que simbolitza una al·legoria a l'evolució, la terra i la llar. Seguidament, el conseller d'Interior també ha pogut passejar per la Fira. Aquest diumenge a la tarda serà la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacon qui visitarà el certamen i assistirà a la Nit de l'Expositor.

 

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.